Debattør: Vinder religion over videnskab?

Debattør: Vinder religion over videnskab?

image title: 
Foto: Zvonimir Atletic/123rf
Selv tror brugeren afa ikke umiddelbart på engle, men han spørger i samme ombæring blandt andet om hvorvidt den kristne tro i så fald ikke ”ryger”.

Brugeren rollo1 er ligesom afa skeptisk overfor eksistensen af engle, og kalder sig selv agnostiker. Han skriver blandt andet:

”d.v.s. at jeg mener, at man ikke kan bevise eller modbevise guddommelig eksistens, men jeg foretrækker videnskabens metode, til at forklare alverdens fænomener.”

I overført betydning mener rollo1 alligevel, at engle har en funktion:

”Jeg ser det som en poetisk måde at forklare visse hændelser og fænomener på,” skriver han.

Flere brugere tyer til Bibelen for at svare på afas spørgsmål. Brugeren ftg citerer fra Daniels bog (en del af Det Gamle Testamente i Bibelen, red.), mens Evigheden henviser til et kapitel i Lukas-evangeliet. Evigheden skriver blandt andet følgende som svar på debatten:

”I og med, at alt hvad der foregår vedr. os mennesker og vor fysiske tilgang til alt (hvad vi betegner videnskabeligt) har du ret, men at vi definerer "tingene" videnskabeligt betyder ikke, at der ikke findes noget Åndeligt/ spirituelt (som vi ikke ved hvad er). At det kan "forklares" videnskabeligt betyder ikke, at "det" ikke kan eksistere på et andet plan.”

Hvad er din holdning til religion og videnskab? Deltag i debatten her!
 

Tags: 
Nøgleord: