Den bedste argan olie til huden og håret – Sådan vælger du en god olie

Den bedste argan olie til huden og håret – Sådan vælger du en god olie

Sponsoreret indhold

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Argan olie har de seneste mange år vundet frem hos forbrugerne verden over, fordi olien kan anvendes til mange forskellige formål, lige fra hudpleje over skavanker til hårpleje.

Olien der udvindes af kernerne fra argan nødderne i Marokko, findes dog i en række forskellige kvaliteter, ligesom olien blandes i mange forskellige plejeprodukter, hvor den dermed kun udgør en mindre del af produktet.

I denne artikel omtaler vi kun den 100% rene argan olie, som er gylden, og som har en konsistens ala olivenolie.
 

Vælg en rene argan olie

Først og fremmest er det vigtigt, at når du kigger på argan olie, at du tjekker ingredienslisten. Der er mange produkter på markedet, som hedder argan olie, men som er silikone produkter, hvortil der er tilsat argan olie. Disse produkter er typisk hårprodukter.

Disse produkter er ikke den olie, som vi omtaler her i artiklen, og du bør ikke vælge disse til blandt andet hudpleje.

Du skal kun vælge produkter, som indeholder Argania Spinosa Kernel Oil, som er INCI betegnelse for den 100% rene argan olie. Læs mere om argan olie her.
 
Når du har sorteret alle blandingsprodukter fra, er du allerede nået langt i forhold til at finde en god argan olie til huden og håret.
 

Jomfru argan olie er at foretrække

Ligesom du måske kender det fra olivenolie, så findes der jomfru/virgin argan olie. Det betyder, at olien stammer fra første presning af kernerne, og dermed er af den bedste kvalitet, såfremt presningen selvfølgelig er foregået korrekt.

Nogle producenter presser argan kernerne flere gange, fordi der kan presses ekstra olie ud af disse, men ved anden eller tredje presning, er olien ikke af samme høje kvalitet, som den er ved den første presning.

Derfor skal du som udgangspunkt altid vælge en jomfru olie, da den er mere effektiv og virksom.

Det kan være svært at se på olien, om den er fra den første eller anden presning, da farven ikke ændre sig. Det er oftest kun noget, der kan påvises ved brug, eller hvis der foretages en test af olien. Her vil testen afsløre, at indholdet af antioxidanter, essentielle fedtsyrer og vitaminer er mindre i anden og tredje presning, hvorimod olien fra første presning har høje og flotte tal.
 

Friskpresset olie er mere virksom

Som med alle andre vegetabilske olier, så er argan olie bedst, når den er helt frisk presset. Herefter aftager egenskabernes effektivitet stille og roligt, dog går det langsomt. De færreste vil bemærke den store forskel de første 6-9 mdr efter presningen.

Men derfor bør du stadigvæk vælge en olie, som er så frisk, som det er muligt.

En del brands køber olien fra mellemmænd, som enten lagre olien i Marokko eller typisk Frankrig, hvorefter den sælges videre til de brands, som køber fra disse mellemmænd.

Det betyder også, at olien hurtigt er 6-9 mdr, før den rammer butikkerne og handlen.

Dermed risikerer du at gå glip af egenskaberne ved en helt frisk olie.

F.eks Cosmos Co argan olie er helt frisk, oftest under 3 mdr gammel fra presning. Du får altså en helt frisk olie, når du køber denne olie, hvilket kan mærkes, hvis du sammenligner den med mange andre brands.
 

Bedste argan olie til hår og hud?

Det kan være svært at sige, hvilken argan olie, som er bedst, fordi det i høj grad afhænger af kvaliteten af kernerne, hvorfra olien er presset. Hvis kernerne ikke er af bedste kvalitet, opnår du heller ikke en god olie af højeste kvalitet.

Men hvis det mærke, som du køber, lever op til de punkter, som er nævnt her i artiklen, er du sikker på, at olien i hvert fald er af høj kvalitet.

Dvs det skal selvfølgelig være en 100% ren olie, ligesom olien skal være fra første presning af kernerne. Ligeledes bør det være en frisk olie, som gerne max er et par mdr gammel. Og så kan du kun håbe, at olien er presset fra kerner fra områder, hvor kvaliteten generelt er høj.
 
Vores argan olie fra Cosmos Co lever op til alle ovenstående krav, ligesom kernerne stammer fra områder, hvor der ikke anvendes sprøjtemidler eller andet skidt, hvorfor olien er økologisk ligeledes.

Dertil kommer, at vi altid tester vores olie før, at den sendes fra Marokko, således at vi ved, at kvaliteten er høj, og oliens egenskaber lever op til det, som vi lover kunderne, nemlig at den er god og virksom.

Skal du bruge en god og ren argan olie, bør du overveje vores olie. Den kan både købes på vores egen webshop, ligesom den forhandles hos en lang række af de største webshops i Danmark.