Den er god nok: Influenza ER værre for mænd

Den er god nok: Influenza ER værre for mænd

image title: 
Foto: olegdudko/123rf.com
Som kvinde kan det nogle gange virke en smule overdrevet, når de kære mænd er ramt af influenza, og ligger og har ondt af sig selv på sofaen. Men forskning tyder faktisk på, at mænd bliver mere syge af influenza, end kvinder gør.
 
Årsagen skyldes det kvindelige kønshormon, østrogen, som mændene ikke har samme mængde af som kvinder.
 
Østrogen beskytter kvinder mod Influenza A, som er den mest almindelige og alvorlige form for influenza. Det viser et studie fra Johns Hopkins University, som er blevet udgivet i American Journal og Physiology.

LÆS OGSÅ: Pas på: Kost-trend kan medføre kræft
 
Hermed ikke sagt, at kvinder ikke kan blive ramt af influenza A. De bliver bare ikke ligeså hårdt ramt som mænd.
 
Forskerne fandt frem til resultatet ved at tage celler fra både kvinder og mænd og udsætte dem for forskellige former for østrogen og derefter influenza-virus.
 
Her viste det sig, at østrogen gjorde, at influenza-virusset ikke spredte sig lige meget hos kvinderne, som det gjorde hos mændene, der endda havde fået ekstra østrogen.
 
Noget tyder derfor på, at østrogen har en speciel evne til at stoppe influenza-virusset hos kvinder, hvorimod det ikke gør sig gældende i mændenes tilfælde. Her er spredningen af virusset lig med, hvor slem influenzaen bliver, og derfor er det også grunden til, at mænd føler sig mere syge af influenza end kvinder.
 
Synes du, at mænd klynker for meget, når de er syge?
 
Woman
 
 
Tags: