Denne danske by fejres af verdenskendt rejseguide

Denne danske by fejres af verdenskendt rejseguide

image title: 
Foto: Csaba Arva/123rf.com
Den meget populære og verdensopspændende rejseguide, Lonely Planet, svarende til den danske udgave ’Turen går til’, har sat den jyske by på anden pladsen over listen af de europæiske byer, du skal se i år.
 
”Flyt dig, København. Du er ikke den eneste danske by, der kan prale af cool kvarterer, storslået arkitektur, man drejer hovedet efter, og kulinarisk trolddom,” skriver Lonely Planet blandt andet i deres afsnit om, hvorfor Aarhus er en af de vigtigste byer at besøge i Europa i år.
 
Aarhus’ nybyggede havnefront er blandt andet årsagen til den høje placering på listen. De nye byggerier ’Isbjerget’ og det offentlige bibliotek, Dokk1, falder i rejseguidens smag og bliver fremhævet som værd at se.
 
LÆS OGSÅ: Skal mandat følge med partihoppere?

I det kunstneriske hjørne fremhæver Lonely Planet Aros og Moesgaard, som et besøg værd. Mange danskere har allerede været forbi Aros, og taget de obligatoriske billeder i alle regnbuens farver.
 
Lonely Planet fremhæver også Aarhus’ store kulinariske oplevelser, der er en af grundende til, at byen er et besøg værd, herunder at de i 2015 fik deres første Michelin-stjerne.
 
I Lonely Planets guide er Aarhus kun lige overgået af den græske halvø, Peloponnese, mens den italienske by, Venedig, er på tredjepladsen.
 
Du kan se resten af listen her
 
Hvilken by synes du, er den mest bemærkelsesværdige?
 

BT 
Tags: 
Nøgleord: