Denne smarte metode sparer dig busbilletten

Denne smarte metode sparer dig busbilletten

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
”Opskriften på at køre gratis i bus ved at bruge det samme DSB-klippekort igen og igen er meget enkel.”
 
Sådan lyder det fra Rebecca Andersen fra Frederiksberg, som har fundet en smart fidus til at undgå betaling for at køre med bus.
 
1. juli 2015 afskaffede Movia deres fysiske klippekort, og siden har Rebecca Andersen oplevet, at de har været næsten umuligt at stemple sit DSB-klippekort i busserne. Det endte ud i en klage til DSB’s kundeservice, hvor det endte med at DSB’s kundeambassadør gik ind i sagen.
 
Kundeambassadøren skriver til Rebecca Andersen, at ”DSB har indgået en aftale med Movia om, at stempelautomaterne forbliver i busserne indtil den 30. juni 2016, men at dette ikke vedligeholdes, og der ikke indsættes stempelautomater i nye busser, der indsættes i drift”
 
DSB skriver desuden, at de kunder som bliver berørt af det, ikke vil få en kontrolafgift, hvis en automat i bussen er ude af drift.
 
LÆS OGSÅ: 10-årig syrisk pige lærer dansk på 6 uger!
 
”I 9 ud af 10 Movia-busser kan man ikke stemple sit DSB-klippekort, så man kommer kun til at betale for hver tiende busrejse,” lyder Rebecca Andersens vurdering.
 
”Når man stiger på bussen og ser, at stempelautomaten er ude af drift, så viser man bare chaufføren DSB-klippekortet og kører med gratis. Er man så uheldig at komme med én af de få busser, hvor den virker, så kan man bare checke ind på Rejsekortet,” siger hun.
 
Chef for forretningsudvikling i DSB, Aske Wieth-Knudsen, fortæller, at DSB har en meget lille snydeprocent, og at man derfor ikke vurderer, at Rebeccas smuthul vil blive misbrugt, indtil DSB har fundet en anden læsning end de fysiske klippekort i sommeren 2016.
 
”Det forudsætter også, at man bliver ved med at vente ved busstoppestedet på, at der kommer en bus, hvor stempelautomaten ikke fungerer,” siger Aske Wieth-Knudsen.
 
”Så det er ganske rigtigt, at der er et smuthul, men det er meget lille.”
 
Vil du også gøre brug af denne smarte metode til gratis busture?
 
Ekstrabladet
Tags: