Der er kommet et nyt land i Europa

Der er kommet et nyt land i Europa

image title: 
Foto: liberland.org
Indtil i sidste uge, fandtes der angiveligt syv kvadratkilometer frit land i verden, som var ingenmandseje. Den tjekkiske mand Vít Jedlička greb muligheden og har nu oprettet et nyt land på de frie kvadratkilometer, som han har valgt at kalde Liberland.
 
Det skete den 13. april, hvor Jedlička indtog de syv kvadratkilometer land mellem Serbien og Kroatien.
 
Der var angiveligt stor uenighed mellem nabolandene om hvem der ejede det lille stykke land, og der så Jedlička sit snit til at afslutte konflikten med etableringen af et helt nyt land.
 
Jedlička har udråbt sig selv som præsident af Liberland, og sproget i landet er angiveligt tjekkisk og engelsk.
 
Landet har allerede fået sit eget flag og våbenskjold, og endda også deres egen hjemmeside. Mottoet i landet er “to live and let live”.
 
Det er muligt at søge om statsborgerskab i Liberland og det er åbent for alle. Men landet lægger særlig vægt på, at man har respekt for andre mennesker uanset race, etnicitet og religion. Derudover må man ikke have en plettet straffetest, og alle former for ekstremestisk fortid indenfor fx kommunisme, nazisme eller andet, er der nul-tolerance overfor.
 
Der er allerede over 160.000 mennesker der har ansøgt om statsborgerskab i det lille land.
 
Hvad er din holdning til, at et nyt land sådan uden videre kan blive oprettet, fordi nabolandene ikke kunne blive enige?
 
Metroxpress

Tags: 
Nøgleord: