Derfor ansætter Arriva ikke flygtninge

Derfor ansætter Arriva ikke flygtninge

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Som det er nu, er det kun muligt at tage buskørekort, hvis man kan tale dansk. Men det vil Arrivas topchef, Nikolaj Wendelboe gerne have, at der skal laves om på, og ifølge DR, har han udtalt til Børsen, at han vil ansætte op mod 250 flygtninge som chauffører, hvis de kunne tage kørekort til bus uden at tale dansk.

Nikolaj Wendelboe, som er administrerende direktør i Arriva, garanterer ligefrem, at flygtningene ville komme i job, hvis det blev muligt at tage kørekort på et andet sprog end dansk.

”Hvis man fjerner kravet om, at man skal kunne dansk for at bestå en køreprøve, så vil man meget nemmere kunne give flygtningene et arbejde,” siger Nikolaj Wendelboe ifølge DR til Børsen.

LÆS OGSÅ: Anbefaling: Drop dieselbilen

Busselskabet har i forvejen problemer med at skaffe chauffører nok:

”Det kræver en større og større indsats for os at finde egnede chauffører. Så hvis man fjerner de her barrierer, så kan man tage et kørekort på et andet sprog, så mener jeg, vi har et rigtig stort potentiale,” fortæller Nikolaj Wendelboe.

Han mener desuden, at man kunne ansætte mellem 500-800 flygtninge ud af de 1000 buschauffører, der bliver ansat hvert år. Det kræver dog, at reglerne bliver lavet om.

Synes du, man fremover skal kunne ansætte buschauffører, der ikke kan dansk?

DR
 
Tags: