Derfor bør du overveje at skifte a-kasse

Derfor bør du overveje at skifte a-kasse

Selvom du måske allerede er medlem af en a-kasse, er det stadig en god idé at holde øje med, hvordan priserne udvikler sig hos de andre a-kasser på markedet.

Ved at sammenligne a-kassernes priser en gang eller to om året, har du hele tiden styr på, hvorvidt du betaler for meget eller tilpas for din nuværende a-kasse sammenlignet med alternativerne.

Der kan være en billigere løsning

Måske virker det som et stort stykke arbejde at skulle skifte a-kasse, men der kan være mange penge at spare, hvis du skifter din nuværende a-kasse ud med en billigere løsning.

Det er ikke ualmindeligt, at du kan spare mellem 50-100 kroner om måneden fra at gå fra de dyreste a-kasser til de billigste på markedet. Det er mellem 600 og 1.200 kroner om året, som du kan bruge på mange andre og bedre ting.

Overvej eksempelvis at kunne sætte 1.200 kroner mere ind på dit barns børneopsparing om året. Over 18 år bliver det til en væsentlig sum penge, der måske vil lande på et tørt sted til den tid. Så undervurder ikke selv en lille besparelse på eksempelvis 50 kroner om måneden.

Du kan få flere fordele

Skifter du dine nuværende a-kasse ud med en ny, betyder det ikke, at du går ned i kvaliteten af a-kasse eller de mange muligheder og fordele, der følger med en a-kasse. En billigere pris betyder ikke nødvendigvis færre tilbud til dig som medlem.

En a-kasse kan hjælpe med meget andet end bare at udbetale penge, hvis du en dag skulle få brug for dagpenge. Du kan få hjælp til at skrive ansøgninger og CV, vejledning til bedre jobsamtaler, netværksarrangementer samt personlig rådgivning for bare at nævne et par af de fordele, dit medlemskab i en god a-kasse kan give dig.
Gør dig selv den tjeneste i det mindste at undersøge priserne hos de øvrige a-kasser, så du ved, hvor du står, hvis du en dag skulle have lyst til eller brug for at spare penge.
Tags: