Derfor bør du skifte til en billig A-kasse

Derfor bør du skifte til en billig A-kasse

Fagforeninger og A-kasser er ligeså pæredansk som rødgrød med fløde, og er en uadskillelig del af den danske identitet. Som arbejdende dansker er der nemlig mindst én rigtig god grund til at være medlem af en A-kasse; og det er muligheden for at få udbetalt dagpenge, hvis man skulle gå hen og stå uden arbejde.

Mange mennesker kan spare mange penge

Faktisk betaler over 2 millioner danskere i skrivende stund kontingent til deres A-kasse, der dermed giver dem et glimrende sikkerhedsnet når man skulle få brug for det. På trods af dette, så er en A-kasse absolut ikke en mindre årlig udgift, og rigtig mange danskere vil uden tvivl være interesserede i at kunne spare lidt ekstra penge på den årlige A-kasse regning. Men var du egentlig klar over, at der faktisk ikke blot er tale om en mindre besparelse? Du kan ved at gøre dit fodarbejde faktisk ende med at komme til at spare tusindvis af kroner på din A-kasse. Nu hvor du har denne information, så kan du ovenikøbet glæde dig over, at det ikke engang er særligt vanskeligt at skifte til en anden A-kasse – og det er desuden lynhurtigt.

Hvad er så de gode grunde til at jeg skal skifte til den billigste A-kasse?

Som sagt er der mindst én god grund til at du også bør overveje at skifte til en billig A-kasse. Hvis du er som langt de fleste A-kasse  medlemmer, så er den allervigtigste grund til at du er medlem nok, at du dermed har ret til at få udbetalt dagpenge. Der findes selvfølgelig situationer, hvor man har brug for faglig hjælp fra en decideret fagforening, men det viser sig faktisk at langt de fleste medlemmer aldrig vil få brug for denne hjælp. Selvfølgelig får du adgang til diverse faglige kurser, rabatter og andre fordele, men hvis du tager et grundigt kig på disse fordele, så opvejer disse på ingen måde alle de ekstra penge der lægges oveni dit årlige kontingent. Lad os ikke stikke blår i øjnene på hinanden; det er først og fremmest dagpengene, der gør et A-kasse medlemskab attraktivt. Hvis du skulle have lyst til at foretage lidt indledende research for at finde en billigere A-kasse, så vil du lynhurtigt opdage at du på månedsbasis ofte vil kunne spare mindst 100-350 kroner ved at vælge en billigere type. Du vil efter dette nok være enig i, at det bestemt er en besparelse der er værd at tage med. Det løber nemlig op, hvis du lægger det hele sammen på årsbasis. Så meget er det månedlige medlemsblad nemlig simpelthen ikke værd.

Hvordan finder jeg så den A-kasse med det mindste kontingent?

Der findes et par metoder til at opstøve den billigste A-kasse. Du kan først og fremmest kigge på internettet, hvor der findes en del gode sammenligningssider. Disse kan gøre arbejdet med at filtrere skidt fra kanel rigtig meget nemmere for dig. Det du i denne forbindelse skal holde øje med er, hvor stort et administrationsgebyr  du skal betale hos de pågældende A-kasser. For det er nemlig den eneste variabel i forbindelse med fastsættelsen af de årlige kontingenter. Alle andre udgifter er nemlig ens for enhver A-kasse. Tag bare et kig online. Det er bestemt umagen værd.
Tags: