Derfor bør vi ikke give medaljer til tabende børn

Derfor bør vi ikke give medaljer til tabende børn

image title: 
Foto: Igor Yaruta/123rf.com
Hvorfor skal børnene på det tabende hold have medaljer?

Det spørgsmål stiller Michael Johnson i et debatindlæg i Politiken. Ved siden af sit job som politisk rådgiver, er han fodboldtræner for et børnehold.

Han rejser debatten, efter han blev mødt af spørgsmålet fra én af de ni-årige drenge, han træner.

“Hvorfor skal vi have medaljer, når vi tabte? Bemærkningen faldt i lørdags og kom fra en af de vakse 9-årige drenge, jeg har fornøjelsen af at træne et par gange om ugen,” skriver han i sit indlæg.

Det var under en turnering i strandfodbold i weekenden, at den 9-årige dreng spurgte, hvorfor de skulle have medaljer. Michaels hold havde nemlig tabt tre kampe og spillet én uafgjort.

“I min optik handlede arrangøren DBU København ud fra en art misforstået idrætspolitisk korrekthed. Drengene var i øvrigt nærmest ligeglade. Hvorfor skulle man da også glæde sig over en medalje, man ikke havde fortjent?” spørger han.

LÆS OGSÅ: Far: Vi er alt for meget sammen med vores børn

Han synes, det er en god idé, at forsøge at gøre fodbold så attraktivt som muligt for mange børn, men han mener ikke, der er grund til at udvande medaljeprincippet.

“Jeg forstår heller ikke, hvorfor børnene ikke må lære, at man nogle gange taber og andre gange vinder? Medaljer skulle gerne være noget, der illustrerede, at man havde ydet en ekstraordinært god præstation. Jeg siger altid til mine drenge, at jeg er ligeglad med, om vi vinder eller taber, men at jeg forventer, at alle gør deres bedste og kæmper for holdet,” skriver han i Politiken.

I sit indlæg påpeger Michael Johnson desuden, at nederlag bør betragtes som en motivationsfaktor for at træne og øve sig, og at de derfor ikke bør pakkes ind i “vat og medaljer”.

Gør vi i Danmark for meget ud af ikke at gøre forskel på vindere og tabere? Og hvilken effekt tror du, at det har på børnene?

BT
Tags: 
Nøgleord: