Derfor blev Alexandra portrætteret halvnøgen

Derfor blev Alexandra portrætteret halvnøgen

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Et nyt portræt af grevinde Alexandra har mødt stor kritik. Det skyldes, at portrættet viser grevinden i en meget nedringet kjole, hvor stropperne er trukket ned over skuldrene.

Det fortæller Kongehusekspert Søren Jakobsen til BT:

”Helt generelt er det upassende for en grevinde at få lavet sådan et portræt af sig selv.”

Men grevindens privatsekretær Helle Von Wildenrath Løvgreen fortæller, at Alexandra selv er meget tilfreds med portrættet.

”Grevinden er vældig begejstret for det og synes, at der er mange finurlige detaljer, som er kommet med,” fortæller hun til BT.

LÆS OGSÅ: Så dyr er kronprinseparrets mobilregning

Kunstneren bag portrættet Lill-Marlen Elnegaard er også godt tilfreds med det færdige resultat, og det var også hendes idé, at grevinden skulle være så bar på billedet.

”Jeg bruger huden som en del af historiefortællingen, når jeg portrætterer kvinder. På den måde kan jeg male små mønstre, der går henover huden. Så i forhold til min måde at male på, er det bedst, at kvinden ikke har al for meget tøj på,” fortæller Lill-Marlen Elnegaard til BT.

Derudover afslører kunstneren, at der ligeledes er en anden betydning med portrættet:

”Den bare hud og nøgenheden tager fokus væk fra, at hun er grevinde og viser, at hun bare er en kvinde ligesom alle os andre, som har gået gennem livet med både sorger og smerter og glæder og succeser. ”

Flere kendte kvinder herunder Cecilie Beck og Marie Carmen Koppel har efterfølgende været ude og rose portrættet.

Se portrættet her.

Hvad tænker du om portrættet?

BT 
 
 
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter