Derfor bliver du rød i ansigtet, når du drikker

Derfor bliver du rød i ansigtet, når du drikker

image title: 
Foto: kzenon/123rf.com
Er du en af dem, der oplever varme i kinderne, og at dit ansigt blusser op, når du drikker alkohol? Så kan det være tegn på et større problem end bare rødmen.

Folk der blusser op i ansigtet, når de drikker alkohol risikerer nemlig at have risiko for forhøjet blodtryk, viser forskning fra Chungnam National University i Sydkorea.

Her testede forskerne 17.000 personer, og kunne konstatere, at dem med røde kinder efter alkoholindtagelse, havde 2,27 gange større risiko for at have forhøjet blodtryk, sammenlignet med dem, der ikke blev rødmossede i ansigtet efter at have drukket alkohol.

LÆS OGSÅ: Snydepels: Din hund er klogere end du tror

Eksperter er i forvejen bekendt med, at blodtrykket stiger, efter man har drukket alkohol, da alkohol omdannes til et stof kaldet acetaldehyd, når det indtages, hvilket har en afslappende effekt, som gør at blodårerne udvider sig.

Når alkoholen er ude af kroppen igen, dykker blodtrykket, og fordi kroppen arbejder hårdt på at få blodtrykket op igen, kan det resulterer i et højere blodtryk end normalt.

Oplever man at få varme i kinderne, og blusser man op, er det højst sandsynligt fordi kroppen ikke kan nedbryde acetaldehyd.

”Derfor er risikoen for forhøjet blodtryk højere hos den gruppe, hvor acetaldehyden ikke bliver nedbrudt i kroppen,” forklarer læge og en af forskerne bag undersøgelsen, Jong-Sung Kim.

Alle former for alkohol kan udløse rødmen, men det er især rødvin og mørk spiritus, der kan have den irriterende følgevirkning.

Bliver du rød i ansigtet, når du drikker alkohol?

Søndagsavisen
 
Tags: