Derfor bliver du skaldet

Derfor bliver du skaldet

image title: 
Ilya Andriyanov/123rf.com
Hvis det er begyndt at blive lidt bart på toppen, og du undrer dig over, hvorfor du så småt er ved at blive skaldet, så har den seneste forskning svaret.   

For en række forskere fra University of California har i et studie påvist, at hårtab hænger sammen med dit immunforsvar og ikke udelukkende dine stamceller som det tidligere har været antaget. Hvis ikke dine immunceller og stamceller arbejder sammen, vil det have betydning for, hvor kraftfuld din manke er.

”Vi tænker på immunceller som nogen, der kommer til vævet og bekæmper infektioner, mens stamceller genopbygger vævet, efter at det er blevet beskadiget. Men vi har fundet ud af, at stamceller og immunceller arbejder sammen om genopbygningen,” fortæller Michael Rosenblum, der er ph.d. i dermatologi og seniorfosker på studiet til UCSF ifølge Videnskab.dk.
 
LÆS OGSÅ: For fire ud af 10 er pensionen ubrugelig
 
Det betyder derfor, at normalt når der er betændelsestilstande i din krop, vil immuncellerne de såkaldte ’Tregs’ hjælpe kroppen ud af inflammationen ved at informere dit immunforsvar om, hvem der er ven eller fjende. Hvis disse ’Tregs’ ikke fungerer optimalt, kan de ikke hjælpe med at genopbygge det tabte hår, som dermed betyder, at håret ikke vil vokse ud igen.
 
”Det er som om hudstamcellerne og Tregs har udviklet sig, så Tregs ikke kun beskytter stamceller mod inflammation, men også deltager i deres regenerative arbejde," fortæller Rosenblum til UCSF.
 
Så hvis dine immunceller ikke videregiver beskeden om, at regenerer tabt hårvækst vil dine stamceller ikke producere nye hårstrå, og dermed bliver du skaldet. 
 
Oplever du problemer med hårtab?
 
Videnskab.dk
UCSF
 
Tags: