Derfor definerer manden det gode forhold

Derfor definerer manden det gode forhold

Sponsoreret indhold

Efter 40 års forskning af det typiske parforhold mellem mand og kvinde har den amerikanske kærlighedsforsker doktor John Gottmann gjort sig en mærkbar opdagelse: Manden er den afgørende faktor for, om et forhold fungerer.

Den konklusion er foretaget på baggrund af observationer af over 3000 par i et laboratorium, der var indrettet som et ganske normalt hus. Her var parrene overladt til sig selv i 72 timer, og de fik således mulighed for at agere, som de normalt ville gøre hjemme hos dem selv.

Og ifølge John Gottmann tegnede der sig et tydeligt mønster:

”Meget af udviklingen i et forhold handler om, hvordan manden møder kvinden. Er han pålidelig, og føler hun sig tryg ved ham? Hører han efter, er han opmærksom og til stede i forholdet – eller tager han afstand,” siger kærlighedsforskeren.

LÆS OGSÅ: Så mange gifte mænd er utro

I bund og grund handler det altså om, at kvinden gerne vil føle sig tryg og blive bekræftet, og hvis manden ikke formår det, kan det ende med at koste forholdet.

Det betyder dog ikke, at mænd ikke har det på samme måde, for ifølge John Gottmann gør mange af de samme faktorer sig også gældende for dem. Kvinder har bare endnu flere krav og går endnu mere op i, at de indfries, og derfor er det afgørende, at manden gør sig ekstra umage.

Vil du gerne blive endnu klogere på doktor John Gottmanns undersøgelse og konklusioner, kan du læse mere om det i hans nye bog, ’Kvinder vil have det, mænd vil have’.

Hvad mener du om undersøgelsens konklusion?

MX