Derfor er det danske sprog svært

Derfor er det danske sprog svært

image title: 
Cienpies Design/123rf.com
Det sværeste ved det danske sprog, er vokalerne. Især udlændinge kan have svært ved at udtale de komplekse danske lyde. Mens for eksempel spansk kun har fem vokallyde, har vi mindst tyve af slagsen på dansk.

Men ikke nok med de svære vokaler så indeholder det danske sprog også svære konsonanter som kan drille. Ord som; ’sød’, ’hvad’ og ’blød’ kan være svære at udtale, hvis ikke man kender til det bløde ’d’.

LÆS MERE: Ville du tæske denne gadekunstner?

Dansk ligger som udgangspunkt i den dybe ende af skalaen, når det angår vokallyde. Andre germanske sprog er også tunge, og derfor har tyskere eller englændere ofte lettere ved at lære dansk, da de sprog indeholder 14 vokallyde. Fx i modsætningen til arabere som kun har tre, og vil derfor oftest have svært ved at udtale de danske vokaler.

Man har tidligere troet, at alder var en hindring for læring, og at der er et bestemt vindue for, hvornår man kan lære et sprog. Perioden skulle i givetvis slutte i teenageårene grundet hjernes udvikling.

Teorien viser sig dog ikke at holde vand. Flere studier viser nemlig, at mange der lærer et andet sprog i den tidligere pubertet ligger på samme niveau som dem, der lærer sprog midt i 30’erne. Det konkluderes derfor, at alder ikke har en påvirkning på indlæring af sprog.

Hvilke sprog taler du? Og hvilke sprog synes du, er de sværeste at lære eller forstå?

Woman 
Tags: 
Nøgleord: