Derfor er det vigtigt, at vi vaccinerer vores børn

Derfor er det vigtigt, at vi vaccinerer vores børn

Sponsoreret indhold skrevet i samarbejde med de sider, der linkes til.

I gamle dage fandtes der en frygtelig sygdom, der ramte flere børn. Den blev kaldt for polio, og kan bedst beskrives som børnelammelse. Sygdommen rammer nervesystemet, og det kunne se frygteligt ud, når et barn fik polio dengang.

Heldigvis blev der opfundet en vaccine mod polio, og den har været en af dem, vi giver i forbindelse med vaccinationsprogrammet for børn i Danmark. Det har været helt fantastisk virkningsfuldt, og i dag er det de færreste, der har set en person med polio, og mange unge har faktisk slet ikke hørt om denne grusomme sygdom.
 

Derfor skal du vaccinere dine børn

Lige siden vi begyndte at få vacciner for forskellige grusomme sygdomme som polio, har der været en gruppe af skeptikere, der talte imod vaccinationer. Det gør de stadigvæk, men i dag har de nemmere ved at komme ud til flere mennesker ved at skrive på sociale medier og generelt set ved at være mere online.

Det har skabt noget mistro hos visse mennesker, der er begyndt at tro, at det kan være farligt at vaccinere sit barn, selvom der på ingen måde er nogen forskning eller beviser for, at det hænger sådan sammen.

I stedet er det med til at gøre det sværere at holde sygdomme som polio væk fra vores ellers sikre og sunde samfund, og det er en skam. Det har været diskuteret, om vaccinationer skal være lovpligtige, men indtil nu er det en anbefaling, som de fleste forældre heldigvis følger.

Men det er vigtigt, at det bliver ved, så vi ikke skal ende med at se sager med eksempelvis polio og flere tilfælde af kighoste. Det store ansvar hviler på forældrene, der skal få vaccineret deres børn, selvom det ikke er rart at se sit barn få stukket en nål ind i kroppen. Men husk på, at du gør det for dit barn, dig selv og for hele samfundet.
 

Polio eksisterer stadigvæk

Da vi opfandt vaccinen mod polio, fik det sygdommen til at falde utroligt meget. Der har ikke været et udbrud i Danmark i over 60 år, og det er helt fantastisk. Samtidig er antallet af tilfælde faldet enormt meget på verdensplan, men sygdommen findes stadig i nogle andre lande, som eksempelvis Pakistan og Nigeria og i andre dele af verden.

Derfor er det vigtigt, at vi stadig sørger for at vaccinere mod denne sygdom, og at vi tager det seriøst, når vi bliver anbefalet at få vaccineret vores kære børn. Sygdommen kan være meget grusom, når først den rammer, og der vil oftest opstå lammelser i benene. Derfor kan polio også tit ses på en person, der har sygdommen, da benene bliver meget medtaget.

 
Tags: