Derfor er du træt hele tiden

Derfor er du træt hele tiden

image title: 
Foto: racorn/123rf.com
Hvis du føler dig uoplagt og træt, behøver det ikke at være, fordi du ikke får nok timer på øjet om natten. Det kan nemlig handle om nogle helt andre valg, som du træffer i løbet af dagen.

Ifølge Femina har eksperter samlet fire årsager til, hvad din træthed kan skyldes.

1: Du får ikke trænet
Intentionen om at komme afsted til træning var der måske, men når det så kommer til stykket, føler du dig alt for træt og ender med at droppe træningen. Men det er ikke altid en god idé. Ifølge Femina har en undersøgelse fra University of Georgia fundet, at voksne, der trænede mindst tre gange om ugen i 20 minutter, følte sig mindre trætte og mere oplagte på bare seks uger.

2: Du får for lidt vand
Det kan påvirke dit energiniveau i en negativ grad, når du er bare en smule dehydreret. Det forklarer Amy Goodson, som arbejder som diætist ved Texas Health Ben Hogan Sports Medicine.
Det skyldes, at dehydrering reducere volumen i blodet, som gør blodet tykkere. Det får hjertet til at pumpe mindre effektivt, og medvirker at ilt og næring kommer langsommere rundt til dine muskler og organer, og altså gøre dig mere træt.

LÆS OGSÅ: Overrasket? Derfor skal du have sex dagligt

3: Du får ikke nok jern
Jernmangel kan få dig til at føle dig irritabel, træt, svag og give dig koncentrationsbesvær. Ifølge Amy Goodson er det, fordi der kommer mindre ilt til dine muskler og celler. Derfor er det en god idé at spise jernholdig kost som magert kød, bønner, tofu, æg, mørke bladgrøntsager, nødder og peanutbutter. Derudover rådes det til, at man spiser det sammen med fødevarer, som har et højt niveau af C-vitamin, som gør, at kroppen har lettere ved at optage jern.
 
6: Din kost er for usund
Får du meget sukker og lette kulhydrater i løbet af en dag, vil dit blodsukker svinge op og ned, hvilket vil få dig til at føle dig meget træt.
Vil du holde dit blodsukker stabilt, råder man til, at din kost består af mager protein og fuldkorn.

Føler du dig ofte meget træt?
 
MSN.com
Tags: 
Nøgleord: