Derfor er Jens Christiansen dagplejefar

Derfor er Jens Christiansen dagplejefar

image title: 
Foto: Arve Bettum/123rf.com
At kunne trøste og opmuntre børn er noget af det, 50-årige Jens Christiansen holder mest af ved sit job. Da han begyndte at arbejde som dagplejer for snart 15 år siden, blev stillingen ofte omtalt som ’dagplejemor’. Til trods for, at erhvervet længe har haft den mere neutrale betegnelse, er der stadig ikke mange mænd i faget, og Jens Christiansen kalder da også sig selv for ’enlig hane i hønsegården’. Blandt landets godt 10.000 offentlige ansatte, er det da også kun 144 af dem, der er mænd. 

Selv endte Jens Christiansen i branchen ved en tilfældighed. Tidligere arbejdede han som altmuligmand i en stor bank, men efter at have været sygemeldt i tre måneder, på grund af lungebetændelse, blev Jens Christiansen fyret. Samtidig var hans kone kort forinden blevet dagplejemor. Her begyndte Jens Christiansen så småt at hjælpe til, og da kommunen manglede en dagplejevikar, var Jens Christiansen blevet så glad for arbejdet med de små børn, at han trådte til. 

LÆS OGSÅ: Amo efter kritik: Slut med æg fra burhøns

Efter to vikaransættelser blev Jens Christiansen fastansat, og til sommer har [L6] han arbejdet som dagplejer i 15 år. På de 15 år har han tit set folk ’tabe skuffen’, når han fortæller, hvad han laver til daglig:

”Det job kan en mand ikke have, tænker de måske, men det må de selv om. Jeg har det helt fint med det”, siger han til Politiken.
Jens Christiansen og konen Pia samarbejder om alle opgaverne omkring børnene, men der er én ting, hvor de er forskellige:

”De kan ikke få et kys. Det er helt forkert”, siger han.
Til spørgsmålet om det er fordi, han er mand, svarer Jens Christiansen:

”Ja, det er det jo nok. Jeg tænker i hvert fald mere over det, end min kone gør. Det er ikke normalt, at en fremmed mand skal kysse de her børn. Det er jo nok tanken om pædofili, der lurer”.

Selvom der aldrig har været det mindste at være urolig over, er frygten for at blive anklaget for noget i den retning, den største forhindring i hans arbejdslig. Det er ikke noget han tænker over i de daglige gøremål med børnene. Alligevel ligger faren i baghovedet. Altid.

”Der har aldrig været et fnug af noget som helst anklagende fra forældre eller andre. Men hvis der en dag bliver det mindste, så stopper jeg. Det er jeg slet ikke i tvivl om”, siger han til Politiken.

Er der et problem omkring mistroen over mænd i fag som Jens Christiansen, og kan du forstå, at han tager visse forbehold?

Politiken


 
Tags: 
Nøgleord: