Derfor er overgangsalderen ikke så slem

Derfor er overgangsalderen ikke så slem

image title: 
gonewiththewind/123rf.com
Hedeture, søvnløshed, svedturer og tørre slimhinder det er nogle af de mest almindelig symptomer på overgangsalderen, og du frygter det måske allerede?

Du behøver ikke at frygte overgangsalderen, for mange får slet ingen symptomer, og der kan ligefrem være fordele ved at komme i overgangsalderen.

Omkring én ud af tre oplever kraftige symptomer på overgangsalderen, mens ligeså mange ingenting oplever.

”Selv når man har symptomer, så har man det helt fint i denne periode. Mange føler, de er i en tid, hvor de har sluttet fred med sig selv, de har fået tid, og de har fået erfaringer. Det er lettere at være en kvinde mellem 50 og 60, end det er at være helt ung og opleve mange krav,” siger Lotte Hvas der er tilknyttet Forskningsenheden for Almen Medicin ved Københavns Universitet, Center for Sundhed, og hun har forsket i overgangsalderen i flere årtier til MSN.

LÆS OGSÅ: A- eller B-menneske? Disse lever længst

Flere år før du kommer i overgangsalderen, vil din menstruation ofte blive uregelmæssig, og en af fordelene ved at komme i overgangsalderen er, at menstruationen stopper helt.

”Det kan være en lettelse at slippe for menstruation, og alt det, der hører med: PMS, ubehaget ved menstruationssmerter, bind, tamponer - især når blødningerne ikke længere er regelmæssige. Og ikke mindst er man fri for at tænke på prævention,” siger Mette Haase Moen, som er specialist i fødselshjælp og kvindesygdomme og professor emeritus ved NTNU.

Mange kan også være bange for, at deres sexliv forringes, når de når overgangsalderen, men dette bør man ifølge Lotte Hvas ikke frygte.

”Mange er bekymrede for sexlivet. Efter overgangsalderen kan slimhinderne blive tørre, men også dette findes der lokalbehandling for - både med og uden hormoner,” siger hun til MSN.

Hvad tænker du om overgangsalderen?

MSN 
 
Tags: