Derfor er toilettet mandens nye domæne

Derfor er toilettet mandens nye domæne

image title: 
Foto: itman47/123rf.com
En undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpress, viser, at 15 procent af danske kvinder mener, at deres partner bruger for meget tid på toilettet. Det svarer til knap hver sjette kvinde, mens det for mændene blot er hver 14., som mener, at deres partner bruger for lang tid på toilettet.

Den statistik kommer ikke bag på kønsforsker på Roskilde Universitet Karen Sjørup, der mener, at toilettet er blevet nutidens herreværelse, fordi et sådan værelse sjældent findes i nutidens boliger. Den påstand er parterapeut Martin Østergaard enig i, for han genkender også mandens behov for et frirum fra sin partner:

”Mange mænd synes, deres kvinder snakker for meget og ønsker for meget kontakt. Mændene har ikke samme behov, og de kan ikke leve op til alle kvindens forventninger. De bliver overstimuleret og søger tilflugt på toilettet for at kunne stene lidt og læse i et blad om biler,” siger Martin Østergaard.

LÆS OGSÅ: Kigger du efter andre? Så er dit forhold slut

Han følger op med at pointere, at det for kvinder ikke hjælper at påtale irritationen ved, at manden bruger lang tid på toilettet. Hvis de ønsker mere nærvær og færre toiletbesøg, kan de måske i stedet komme problemet til livs på anden vis:

”Løsningen er at give ham nogle længere kram. Mænd er gode til nærvær på den fysiske måde frem for dialogen. Den manglende pingpong-dialog kan kvinden i stedet få dækket af mændene på arbejdspladsen,” siger Martin Østergaard.

Karen Sjørup har også et forslag til, hvordan man får manden ud af toilettet uden direkte at påtale problemstillingen. Og løsningen starter allerede ved boligindretningen:

”I vores meget individualistiske samfund synes jeg, det er meget mærkeligt, at voksne ikke har deres eget rum. Jeg synes, det burde være en menneskeret at have sit eget rum. For man skal have et sted at dyrke sine egne individuelle interesser,” siger kønsforskeren.

Der er i øvrigt ingen undersøgelser, der viser, at mænd bruger længere tid på toilettet af naturlige grunde.

Sidder din partner for meget på toilettet?

MX
Tags: 
Nøgleord: