Derfor forringer bilkørsel din intelligens

Derfor forringer bilkørsel din intelligens

image title: 
Shannon Fagan/123rf.com
Kører du meget i bil? Så burde du overveje at tage cyklen eller gå i stedet.

For en ny undersøgelse foretaget af forskere fra University of Leicester i England viser, at middelaldrende britiske mænd, der kørte over to timer i bil hver dag, havde en faldende IQ. Det skriver Independent ifølge Dagens.dk.

Undersøgelsen tog udgangspunkt i mere end 500.000 britiske mænd i alderen 37 til 73 år, hvoraf 93.000 af personerne kørte bil mere end to timer om dagen.

LÆS OGSÅ: Spar tusindvis af kroner på din bilforsikring

I starten af undersøgelsen havde de 93.000 meget aktive bilister en lavere hjertefunktion, men også intelligensen faldt hurtigere i forhold til undersøgelsens øvrige deltagere i løbet af fem år.

”Vi ved allerede, at det har en dårligt effekt på hjertet at køre i mere end to-tre timer om dagen. Dette studier viser, at det også er dårligt for ens hjerne, muligvis fordi hjernen er mindre aktiv i de timer,” siger Kishnan Bakrania, der er epidemiolog på University of Leicester ifølge Dagens.dk.

Omvendt fandt forskerne frem til, at det var stimulerende for hjernen at sidde foran en computer i mere end to timer om dagen. Computerspil og arbejde foran computeren aktiverer nemlig hjernen.

Så hvis du vil styrke din IQ, skal du tage cyklen til arbejde og give dig i kast med arbejde på computeren.

Hvor mange timer kører du dagligt i bil?

Dagens.dk

 
Tags: 
Nøgleord: