Derfor går billede af kvinde i undertøj viralt

Derfor går billede af kvinde i undertøj viralt

image title: 
Foto: macx/123rf.com
Sofia Saidana er blogger, kostvejleder og foredragsholder. For nogle år siden vejede hun 120 kilo og var plaget af depression.

”Da jeg vejede 120 kilo og var meget deprimeret, kunne jeg slet ikke holde ud at være inde i mig selv. Jeg fik også rigtig meget medicin, min krop var væskefyldt og jeg kunne ikke passe noget tøj. Jeg kunne slet ikke klare, det jeg så i spejlet hver dag og følte mig som en total fiasko,” siger Sofia Saidana til B.T.

Det fik Sofia Saidana til at tage kampen op med vægten, og hun oprettede Facebook-siden 'Sofia's kamp fra 120 - 60 kg'.
Grunden til, at hun nu har lagt et billede op af sig selv i undertøj, er dog ikke, fordi hun har nået sit mål. Alligevel har opslaget fået næsten 10.000 likes, og er blevet delt over 500 gange.

Sofia Saidana har derimod lagt billedet op for gøre op med det enorme fokus, der er på vægt og udseende i Danmark.

”Vil du bruge dit liv på at stå op hver dag og hade den du ser i spejlet? Vil du bruge dit liv på konstant at sigte efter at veje lige præcis de kg du har sat dig på ønskelisten? At føle nederlag hver gang du ikke taber dig som du ønsker.. Så kan du hver dag arbejde på at acceptere den du er?” skriver Sofia Saidana i sit opslag og spørger:
 
”ELLER skal vi alle sammen bare lige klappe os selv på skulderen, give os selv og hinanden en kæmpe HIGH FIVE, fordi vi er smukke, uanset hvad den skide vægt siger, eller hvad størrelse tøj vi bruger.
Det rager mig faktisk også om jeg er tyk, buttet, overvægtig, eller normalvægtig i andres øjne.”
 
LÆS OGSÅ12-årig gav ISIS sovepiller og slap væk
 
I dag vejer 78 kilo og er stolt over den krop, hun bærer rundt på, og skriver i opslaget, at hun aldrig har hvilt så meget i sig selv, som hun gør nu. Derudover slutter hun af med en opfordring til alle:

”Du er LÆKKER og lige så er jeg!! Væk med skammen, frem med charmen. Nyd dig, dit liv og din krop!”

Se Sofias billede HER!
 
Synes du også, der er for meget fokus på størrelse og udseende i Danmark?

B.T.
 
Tags: