Derfor har du godt af chokolade

Derfor har du godt af chokolade

image title: 
Foto: Refat Mamutov/123rf.com
Trænger du til en god undskyldning for at sætte tænderne i et lækkert stykke chokolade? Så fortvivl ej, så længe du spiser den rigtige slags chokolade – den med en høj kakaoprocent vel at mærke, så kan det faktisk være sundere, end man lige går og tror.  

Godt for hjerte og blodcirkulationen
Studier viser, at mørk chokolade hjælper med at genoprette fleksibiliteten af dine blodårer. Samtidig forhindrer det også de hvide blodlegemer i at klistre til væggene i blodkarrene.

Reducerer risikoen for slagtilfælde
Ifølge finske forskere sænker chokolade risikoen for at få et slagtilfælde.

Rig på mineraler
Mørk chokolade er fyldt med gavnlige mineraler som kalium, zink og selen, og 100 gram mørk chokolade (med 70 procent eller derover) indeholder 67 procent jern.

Godt for kolesterolet
Indtagelse af chokolade har vist sig at reducere niveauet af det ’dårlige’ kolesterol (LDL) og hæve niveauet af det ’gode’ kolesterol, hvilket potentielt kan sænke risikoen for hjertekarsygdomme

Kan hjælpe med vægttab
Det lyder næsten for godt til at være sandt, men chokolade kan hjælpe dig med dit vægttab. Ifølge neurologen Will Clower kan et lille stykke chokolade før et måltid udløse hormoner i hjernen, der siger ’jeg er mæt’, hvilket kan gøre, at du spiser mindre.

Godt for mor og barn
Et finsk studie har fundet ud af, at chokolade kan reducere vordende mødres stressniveau, og babyer med mødre, der spiser chokolade smiler mere, end børn med forældre der ikke spiser chokolade.

Forebygger diabetes
Det lyder skørt, men det er bevist, at kakaokan forbedre insulinfølsomhed. Så mørk chokolade - i moderate mængder - kan forsinke eller forhindre udbrud af diabetes.
 
Godt for hjernen
Chokolade indeholder stoffet flavanol, et antioxidant, som menes at reducere hukommelsestab hos ældre mennesker, og de antiinflammatoriske kvaliteter i mørk chokolade har vist sig at være gavnlige i behandlinger af hjerneskader såsom hjernerystelser.
 
Giver dig en bedre følelse
Chokolade indeholder phenylethylamin, som er det samme kemikalie din hjerne producerer, når du er forelsket. Det udløser endorfiner, der giver dig en øget følelse af velvære.

Hjælper mod PMS
Chokolade har desuden et højt indhold af magnesium som hjælper på humørsvingninger og reducerer væskeophobninger-

Fungerer smertelindrende
Under et studie, som er blevet publiceret i the Journal of Neuroscience, fandt tyske forskere ud af, at rotter som spiste chokolade, var længere tid om at reagere på smerte sammenlignet med de rotter, som ikke fik chokolade.
 
Hvordan skal du fejre den internationale chokoladedag?
Tags: 
Nøgleord: