Derfor har mænd højere IQ end kvinder

Derfor har mænd højere IQ end kvinder

Sponsoreret indhold

Hvem har den højeste IQ mænd eller kvinder? Et spørgsmål, der er mange forskellige svar på alt efter, hvem man spørger. Men nu viser et nyt studie, at der faktisk kun er et rigtigt svar: Mænd.

Studiet fra Erasmus University i Holland viser, at der er en klar sammenhæng mellem hjernens størrelse og IQ.

”Vi fandt ud af, at mænds hjerne er større end kvinders, og det kan være årsagen til, at kvinder i gennemsnit har en lavere IQ end mænd,” siger hovedforfatteren på projektet Dr. Dimitri Van der Linden ifølge BT til The Daily Mail.

Undersøgelsen tog udgangspunkt i 900 mænd og kvinder, hvor MR-scanninger var med til at måle hjernens størrelse, og samtidig blev forsøgspersonerne udsat for kognitive test.

Resultatet viste, at mændene gennemsnitligt havde en IQ, der var 3,75 point højere end kvindernes og en 14 procent større hjerne.

LÆS OGSÅ: Så mange skal du have sex med inden ægteskabet

Selvom mænd har en større IQ, betyder det så også, at de er klogere?

Det mener Dr. Dimitri ikke nødvendigvis. Et tidligere studie fra University of California har påvist, at kvinders hjerner ganske vist er mindre, men har bedre forbindelse mellem hjernecellerne, hvilket betyder, at de arbejder hurtigere, og dette er ikke medtaget i det nye studie.

Studiet viste dog også at kvinderne var bedre i de kognitive test, hvilket eksempelvis i hukommelsen. Dette kan du også sagtens teste hjemme i privaten prøv bare at spørge: Hvem har sidst glemt at købe ind? Eller hentet børn?

Hvad tænker du om studiet?

BT