Derfor har Pia K’s søn holdt sin baggrund hemmelig

Derfor har Pia K’s søn holdt sin baggrund hemmelig

image title: 
Foto: Francis Dean
Han har hele sit liv undgået, at blive genkendt som sønnen af DF-stifteren Pia Kjærsgaard, og har derfor også valgt ikke at dele efternavn med hende. Men nu står Troels Thorup Gamst frem og forklarer hans valg om at følge i moderens fodspor.
 
Dette skriver Ekstra Bladet.
 
Troels Gamst er gået fra at arbejde som socialpædagog med unge indvandrere til at blive en del af DF, som hans mor stiftede for 21 år siden. Nu fortæller han om, hvorfor han har set det nødvendigt at holde sin baggrund hemmelig.
 
LÆS OGSÅ: Her er alderen, der får de slemmeste tømmermænd
 
”Det er noget, som er sket gradvist, og det går mange år tilbage. Jeg vil tro, at det startede i slutningen af min teenagetid, fordi folk har haft den holdning til min mor, som de har haft. Og den måde som de har reageret på i skolen. Nok mere lærerne end kammeraterne, der var lidt ligeglade. Derfor lærte jeg hurtigt, at det nok var meget godt bare at være mig, uden at de vidste, hvem min mor var,” siger Troels Gamst, der har været træt af hemmelighedskræmmeriet:
 
”Det har været super frustrerende, at jeg ikke bare kunne være mig og fortælle, hvad min mor laver, ligesom alle andre. Jeg har bare gerne villet være mig selv, og det har været irriterende, at jeg langt op i fyrrerne ikke har kunnet fortælle om min baggrund,” siger Troels Gamst.
 
Kan forældres omdømme have konsekvenser for deres børn?
 
Ekstra Bladet
Tags: