Derfor kan en brugt bil blive en dyr investering

Derfor kan en brugt bil blive en dyr investering

image title: 
Kurhan/123rf.com/ INDEHOLDER REKLAME
Hvis du overvejer at købe en brugt bil, kan det være en god idé at tænke sig om en ekstra gang.

For en ny undersøgelse foretaget af FDM viser, at brugte biler kan blive en dyr investering. Grunden til dette er, at brugte biler ofte har skjulte fejl, som sælgeren enten er uvidende overfor eller bevidst skjuler. Det skriver FDM i en pressemeddelelse ifølge Ekstra Bladet.

Undersøgelsen tog udgangspunkt i mere end 2000 brugte biler af typerne Ford Focus, Ford Mondeo, Skoda Fabia, Toyota Avensis og VW Golf. 

De testede biler havde i gennemsnit 5,5 små eller store fejl, og det kan betyde en ekstra regning for en potentiel køber.

LÆS OGSÅ: Smart! Slip for røde knopper efter intimbarbering

”Som vores undersøgelse viser, er langtfra alle lige så sunde, som de giver indtryk af,” siger Lone Otto, som er leder af FDM’s tekniske rådgivning til Ekstra Bladet.

Undersøgelsen viser, at brugte biler i gennemsnit medføre en ekstra regning på 3061 kroner, men dette er dog et uden større fejl som eksempelvis oliespild eller større reparationer.

”Det beløb, vi i gennemsnit har fundet fejl for, er beregnet ud fra værkstedspriser i den absolut lave ende af markedet. Kører man på mærkeværksted, kan det nemt blive meget dyrere,” siger Lone Otto.

Det kan være en god idé at få tjekket bilen af en uvildig fagmand inden købet, så du undgår en stor ekstra regning.

På Autobutler kan du nemt finde det billigste værksted, se mere her. 

Ekstra Bladet 
 
Tags: 
Nøgleord: