Derfor kan hverdagssex også være godt

Derfor kan hverdagssex også være godt

Manchet: 
Ifølge klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen kan et tilfredsstillende sexliv være mange ting.
image title: 
Foto: langstrup/123rf.com
Tænker du nogensinde over, hvad et godt sexliv egentlig er? Vi bliver næsten dagligt bombarderet med historier om, hvordan man kan peppe sexlivet op, få bedre og flere orgasmer og holde længere tid i sengen. Men ifølge klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen kan det være problematisk, hvis vi kun tænker i seksuel kvantitet, for hvad siger det egentlig om den seksuelle nydelse?

For man kan ifølge sexologen tale sex- og samliv så meget op, at det befinder sig på et urealistisk højt plan.

Jesper Bay-Hansen forklarer, at intimitet og sex i de flestes tilfælde er en uvurderlig del af deres kærlighedsliv, og når man taler om ’gennemsnitlig sex’, ’hverdagssex’, ’rutinesex’, betegnelser som kendetegner et fungerende sexliv, der dog ikke ender i Guinness rekordbog.

LÆS OGSÅ: Analsex: Så få kvinder har prøvet det

Han fortæller desuden, hvordan sexologerne Michael E. Metz og Barry McCarthy har fundet frem til, at det er optimalt at have ’Good Enough Sex’, altså sex der er ok. De beskriver, at ’Good Enough Sex’ indeholder flere aspekter af sex, såsom:
- At udvikle positive og realistiske forventninger
- At finde måder at være intime på, end bare ved at dyrke sex
- At fungere som et ’intimt team’, som kan tale med hinanden om følelser, ønsker, savn, længsler, behov og præferencer på det intime område.

Ifølge Jesper Bay-Hansen kan disse tre råd løfte den seksuelle trivsel for par, men man skal dog være opmærksom på, at det ikke er tilstrækkeligt for alle.

Føler du, at din sexliv er tilstrækkeligt?

DR
 
 
Nøgleord: 
Opret ny debat