Derfor kan træning være usundt

Derfor kan træning være usundt

image title: 
Foto: ammentorp/123rf.com

Er du bidt af fitness? Så er du ikke alene. Ifølge Søndagsavisen har danskerne nemlig aldrig trænet så meget, som de gør nu. Men selvom motion er godt for dit helbred, skal du passe på med at lade det tage overhånd.

”Hvis du føler, at du er konstant træt eller har besvær med at sove, selvom du mener, du lever sundt, fordi du løber eller intervaltræner hver dag, så er det et klart tegn på, at du træner for meget. Stresshormonet kortisol udløses ikke kun ved mental stress, men også ved fysisk stress. Det gælder derfor om at finde den rette balance mellem aktivitet og afslapning,” udtaler idrætslægen Marc Bubbs ifølge Søndagsavisen til Prevention.com.

LÆS OGSÅ: Derfor taler du i søvne


En anden grund til træthed og humørsvingninger, kan være fordi du ikke får nok væske. En indikator for om du får nok vand, er hvis du skal tisse én gang hver tredje time, og hvis dit tis er lyst og tilnærmelsesvis gennemsigtig.

Derudover er det en god idé at være opmærksom på at spise magert kød, mejeriprodukter, ost, fisk og æg, da du ellers kan risikere at få B12-vitaminmangel.

Tegn på, at man mangler B12-vitamin, er træthed, at dine negle flækker, du fryser en del af tiden og dit hår fælder.

Oplever du nogle af disse symptomer, anbefales det, at du bestiller en tid hos din læge, som kan tjekke dit jern og B12-tal.

Dyrker du for meget motion?
 

Søndagsavisen
 


Tags: