Derfor må årets influenzavaccine ikke svigte

Derfor må årets influenzavaccine ikke svigte

image title: 
goodluz/123rf.com
Sidste år viste det sig, at influenzavaccinen ikke holdte. Ifølge Statens Serum Institut var vaccinen kun effektiv i godt 20 procent af de tilfælde, hvor folk havde fået vaccinen. Dette tal er målt ud fra risikogruppen, som hovedsageligt er personer over 65 år, kronisk syge eller gravide, skriver TV 2.

Heller ikke i USA, hvor man bruger den samme type vaccine som i Danmark, var effektiviteten prangende. Forskere frygter nu, at årets vaccine heller ikke er noget at råbe hurra for.

”Det kan ende med at blive en ret slem influenzasæson, ” siger Scott Hensley, som er professor ved universitet i Pennsylvania og forfatter til et nyt studie om netop influenzavaccinen, til CNN ifølge TV 2.

LÆS OGSÅ: Dødelig lungesygdom spredes i Danmark

På Satens Serum Institut kan man dog ikke sige noget om årets effektivitet af vaccinen, da influenzasæsonen først lige er begyndt.
Men selvom influenzavaccinen ikke virkede optimalt sidste år, så opfordrer Thea Kølsen Fischer, som er kandidat i international sundhed fra Københavns Universitet, til at alle i risikogruppen får en vaccine.

”Man skal huske på, at en dækning på 20 procent mod alvorlig influenzasygdom stadig er bedre en ingen dækning, ” siger hun til TV 2.

Influenzasæsonen varer normalt fra november til marts. Ifølge Sundhedsstyrelsen får én ud af fem personer typisk influenza i løbet af en influenzasæson, og hvert år dør i gennemsnit 1000-2000 personer i Danmark af komplikationer som følge af influenza, skriver TV 2.

Skal du vaccineres for influenza? 

TV 2
Tags: 
Nøgleord: