Derfor rammer sygdom oftere mænd end kvinder

Derfor rammer sygdom oftere mænd end kvinder

image title: 
Foto: lightpoet/123rf.com
Når årstiden skifter, har de fleste en tendens til at blive ramt af forkølelse, men hvem er egentligt mest udsat?

Ifølge en undersøgelse fra Ghent Universitet er hunkønnet fra naturens side mest resistent overfor bakterier og infektioner.

”Statistikken viser, at det hos mennesker – såvel som hos andre pattedyr – er kvinderne, der lever længst af de to køn. Samtidig er kroppen hos kvinder bedre til at håndtere fysisk chok som blodforgiftning, infektion eller traumer,” siger Dr. Claude Libert fra Ghent Universitet, der stod i spidsen for undersøgelsens forskerhold.

Forskerene mener, at kvindens øgede beskyttelse mod sygdom skyldes, at de har en ekstra X-kromosom.

”Fordelen ved at have to X-kromosomer i stedet for et X og et Y er kæmpestore, siger Dr. Eleanor Fish, der er professor i kvinders helbred ved Toronto Universitetet i Canada til magasinet Marie-Claire.”

LÆS OGSÅ: Lykkepiller forårsager vold og selvmord

Dr. Fish mener, at det formodentligt er en revolution, der angiveligt har været forskel på mænd og kvinders immunstyrke.  Rent evolutionært har kvinder skulle modstå infektion både under- og efter graviditet.

”Vi behøver ikke et stort antal mænd for at holde menneskeracen i live, men vi har brug for mange kvinder,” siger Dr. Eleanor Fish

En britisk undersøgelse viser, at 64 procent af de deltagende mænd havde været ramt af influenza den pågældende vinter, mens kun 45 procent af kvinder mente at have været ramt.

Herudover fortalte mændene, at de i gennemsnit brugte tre dage i sengen, hvor kvinder kunne nøjes med halvanden dag.

Hvor ofte er du syg?

Søndagsavisen 
Tags: