Derfor skal du ikke give penge til tiggere

Derfor skal du ikke give penge til tiggere

Sponsoreret indhold

“Ude foran min lokale Fakta sidder der altid en tigger i porten. De hilser altid. Engang imellem giver jeg en mønt. I dag så jeg så fra cafeen på den anden side af gaden, hvad der tydeligvis var et vagtskifte,”

Sådan skrev debattøren Poya Pakzad søndag på sin Facebook-profil om den suspekte oplevelse, han havde med en tigger.

“En jeep kørte ind i porten. Tiggeren gav sine penge til chaufføren og satte sig ind i bilen, og ud kom en ny tigger fra passagersædet og satte sig i porten,” skrev Poya Pakzad.

Det har nu fået Poya Pakzad til at stoppe med at give penge til tiggeren.

”Næste gang får de sgu matadorpenge,” afslutter han.

LÆS OGSÅ: Politiet advarer mod ny form for tricktyveri

Over for BT bekræfter Københavns Politi, at der eksisterer organiseret tiggeri i København, til trods for at tiggeri er ulovligt, men det er ikke lykkes avisen at få en uddybende kommentar om bagmændenes metoder.

Jens Aage Bjørkøe, der er forfatter til bogen “Livredder eller svømmelærer” om socialpolitik og udsatte borgere og tidligere leder af Kofoed Skole, der hjælper arbejdsløse og socialt udstødte, har en klar holdning til tiggere. De skal ikke have nogen penge, mener han.

“Elendighedsmafiaen er helt absurd. De fleste danskere er lidt forvirrede og synes, at en tigger er en stakkel. Også dem der er røget ind i organiseret tiggeri, hvor der sidder nogen bagved og tager den største del af deres penge. Men de bliver udnyttet, og de udnytter os,” siger han

Han mener ikke, at man hjælper tiggere ved at give dem penge.

“Tiggeri er selvdestruktion, og jeg sammenligner det med prostitution. Vi lever i et overflodssamfund, hvor folk ikke behøver at gå sultne i seng, og de fleste, der tigger, har misbrugs- eller psykiske problemer og skal hjælpes med det i stedet. Man føler sig da god, men man er med til at fastholde mennesker i en meget uværdig og udsigtsløs situation ved at give penge,” siger Jens Aage Bjørkøe.

Han har andre bud på, hvordan man skal hjælpe de udsatte:

“Hvis man ser nogle mennesker i en isoleret sammenbrudt tilværelse, så kan man sige; ‘vil du have en kop kaffe eller en burger’, og så kan du sætte dig en halv time og snakke med dem.”

“Baggrunden for tiggeri i Danmark er jo ikke sult og hård materiel nød. Hvis man vil gøre noget, så bliv frivillig et sted og hjælp folk med at få noget at lave,” siger han.

Giver du penge til tiggere? Var du klar over, at organiseret tiggeri er et problem?

BT