Derfor skal du ikke kysse din hund på munden

Derfor skal du ikke kysse din hund på munden

image title: 
Foto: Pixabay
De fleste synes, at kys er dejlige, og det er som udgangspunkt ikke farligt at give sin partner et kys på munden. Anderledes er det med kæledyrene.

Hvis du kysser dit kæledyr er der nemlig risiko for, at der følger mere med en kærlighed og mundvand. Deres munde er nemlig fyldt med bakterier, som der kan gøre os virkelig syge, hvis vi er uheldige.

Det kan smitte dig med alt fra salmonella, bændelorm, levercyster og lungebetændelse, hvis du bliver fristet til at give dit kæledyr et ordentligt kys som tegn på din kærlighed, eller hvis de får lov til at slikke dig i ansigtet. Det skriver Videnskab.dk.

Derfor råder Thomas Benfield, der er professor ved Infektionsmedicinske Afdeling på Hvidovre Hospital, til, at man nøjes med at kramme eller klappe de pelsede medlemmer af familien.

"Hunde spiser jo afføring og ådsler, det er deres natur. Derfor er det en rigtig dårlig ide at kysse dem. Der kan være rigtig mange bakterier i deres savl," siger Thomas Benfield.

Til spørgsmålet omkring, om det har nogen betydning, hvis man har haft dyret i bad forinden, siger Thomas Benfield:

"Så skal du også vaske den i munden. Bakterierne, som vi bliver syge af findes i dens tarmsystem, og dem kan vi ikke vaske ud."
Hunde er som udgangspunkt de værste i forhold til at blive smittet, fordi de er meget udenfor og lever tæt sammen med deres ejere, fortæller Thomas Benfield. Men det er ikke kun hunde, der kan smitte os.

Folk, der ikke har hund, men i stedet har kat eller fugl, kan også blive smittet, hvis de kommer for tæt på deres dyr.

"Huskatte er generelt mere renlige og kommer mindre ud end hunde, men der er stadig risiko forbundet med kattene – især hvis de kradser eller bider, så kan man få Cat Scratch Disease, som giver feber og hævede lymfekirtler. Fuglene kan give papegøjesyge – både hvis man kysser den på næbbet, eller hvis man ikke får ryddet deres afføring af vejen, inden den tørrer ud og forstøver," forklarer Thomas Benfield.

Kysser du dit kæledyr? Og kan dette få dig til at stoppe?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: