Derfor skal flygtningebørn også holde ferie

Derfor skal flygtningebørn også holde ferie

image title: 
Foto: Brian Jackson/123rf.com
Lisbeth Zornig, tidligere formand for Børnerådet og stifter af Huset Zornig, mener, at det har store konsekvenser for børn ikke at holde ferie med deres forældre, fordi forældrene er på integrationsydelse.

Integrationsydelsen gør nemlig, at forældrene ikke længere har ret til at holde ferie. Ifølge DR skriver Jyllandsposten, at flygtninge, der er ankommet efter den 1. september 2015. Det er kun, hvis de får et job, at de har mulighed for at optjene ret til at holde ferie.
Men ifølge Lisbeth Zornig kan den manglende ferie altså gå ud over børnene:

”Der sker en række ting, når et barn ikke kan komme til at holde ferie med sine forældre. En ferie kan give afslappede rammer. Når så

Ibrahim kommer i skole efter sommerferien, sidder i rundkreds med de andre børn og skal fortælle hvordan han har holdt ferie, så kan Ibrahim fortælle, at han har været i SFO’en hele sommeren. Det er enormt flovt og skamfuldt for ham,” siger hun ifølge DR.

LÆS OGSÅ: Slap fantasien løs: Sådan narrede de tyv

Regeringens tiltag om integrationsydelsen skal tvinge flere på sociale overførsler ud på arbejdsmarkedet. Den manglende ferie med forældrene rammer alle børn med forældre, der er på integrationsydelse, og Lisbeth Zornig kalder loven for ”åbenlyst uretfærdig og åbenlyst straffende”.

”Min vurdering er, at det kommer til at ramme børn af flygtninge hårdere, fordi deres netværk ikke er på plads. En del af familien bor langt væk, og forældrene er ikke på arbejdsmarkedet,” siger hun og fortsætter:

”I Børnerådet lavede vi en undersøgelse om børns trivsel. Nogle af de ting, vi identificerede som vigtige for et godt børneliv, var, at børn går til noget i deres fritid, at de føler sig dygtige i skolen, at de har gode kammerater og at holde ferie med familien. En ferie handler ikke altid om hverdagsproblemer, og om hvorvidt pengene rækker. Den handler om at trække stikket ud, for det har alle brug for”.

Synes du, at loven er uretfærdig for børn til forældre på integrationsydelse?

DR
                                                                                                                                                                   
Tags: