Derfor tog nybagt mor sit liv i Rundetårn

Derfor tog nybagt mor sit liv i Rundetårn

image title: 
macfromlondon/123rf.com
Hændelsen rystede hele Danmark, da den nybagte mor Anja sidste år valgte at springe ud fra Rundetårn kun 17 dage efter, at hun havde født en velskabt dreng.

I dag et år efter, har kæresten Anders valgt at stå frem og fortælle, hvordan det kunne gå så galt. Det skriver Dr.dk.

I januar 2016 blev Anja gravid, og sammen begyndte hun og Anders at renovere lejlighed og gå til fødselsforberedelser, mens alt tegnede lyst.

I takt med at Anja kom længere hen i graviditeten, startede bekymringerne. Hun var bange for hun ikke kunne klare livet som mor. Det førte til mange søvnløse nætter, hvilket Anders primært tænkte måtte skyldes hormonerne.

Den 24. september 2016 kom parrets søn Alfred til verden, og den lille familie var alle lykkelige.

”Jeg har nogle billeder fra barselssengen få timer efter fødslen, hvor vi lå i den seng, mig, Anja og Alfred. Der kan du se på hende, at hun er virkelig lykkelig, og det er jeg også,” siger Anders til Dr.dk.

LÆS OGSÅ: DR-vært i alvorlig ulykke: Kunne være død

Det var først da familien kom hjem, at Anjas bekymringer igen startede. Anja blev herefter indlagt på Rigshospitalets Center for Sårbare Gravide og Barslende, da lægerne vurderede, at hun var psykisk ustabil.

Under indlæggelsen fik Anja antidepressiv medicin og sovemedicin, men ingen af delene havde den ønskede effekt. Personalet vurderede, at der var en stor risiko for selvmord, og derfor blev vinduet på hendes stue låst fast, og der blev placeret en vagt ved døren.

Efter nogle dage vurderede psykiaterne dog, at vagten ikke længere var nødvendig, og Anja skulle forsøge at sove uden medicin. Da Anders en morgen kom ind på hospitalet, havde Anja igen ikke sovet hele natten, og han tog sønnen med ud på gangen for at få morgenmad.  

Pludselig kom en ansat og fortalte, at Anja var forsvundet. Politiet og Anders ledte alle tænkelige steder uden held, og da Anders til sidst tog tilbage til hospitalet og Anjas mor, kom to betjente og fortalte dem, den skrækkelige nyhed.

”Jeg skriger, da jeg får det at vide. Jeg kaster mig ned på gulvet og slår på gulvet med knyttede hænder, og råber ‘nej, nej, det kan ikke være rigtigt! Hvordan er hun død?’ Og vi hører så, at hun er sprunget ud fra Rundetårn, og at dem, der var deroppe, troede, hun var ved at tage en selfie, da hun kravlede op,” fortæller Anders til Dr.dk.

Anders har siden da kæmpet med sorgen og forsøger på bedste vis at leve sit liv som alenefar.

Han har valgt at fortælle historien, i håbet om at andre kan nå at hjælpe deres kære før det er for sent.

Kan du forstå at Anders vælger at stå frem?

Dr.dk 
Tags: 
Se debatter