Derfor valfartede tyrkere til teoriprøve i Slagelse

Derfor valfartede tyrkere til teoriprøve i Slagelse

image title: 
Foto: Lone Trend/Instagram
Slagelse blev på meget kort tid et meget populært sted for personer af tyrkisk oprindelse at tage sit kørekort. Det bemærkede politiet, som valgte at undersøge sagen. De fandt hurtigt den bagvedliggende årsag.

Den tyrkiske tolk nøjedes nemlig ikke med at oversætte spørgsmålene for køreskoleeleverne. Han gav dem også de korrekte svar.

”Det er klart, at har en tolk hjulpet en køreskoleelev med at bestå den teoretiske del af køreprøven ved at give eller antyde de korrekte svar, gælder prøven ikke. Eleven har så ikke bestået og skal naturligvis op til en ny prøve,” fortæller færdselspolitiets leder, politikommissær Erik Mather, til Sn.dk.

LÆS OGSÅ: I dag indføres omstridt alkolås 

Og snyderiet får ikke kun konsekvenser for køreskoleeleverne. Tolken er nu idømt en betinget fængselsdom på 20 dage. Samtidigt mister han sit job som SSP-konsulent ved Slagelse Kommune, som ikke mener at hans ugerninger er forenelige med det arbejde, tolken udførte som SSP-konsulent i kommunens udsatte boligområder.

Det er ikke første gang, der fuskes med teoriprøver i Slagelse. I 2010 blev ni køreskoleelever og en kørelærer taget i at snyde til en prøve efter, at alle ni elever havde svaret fuldstændig ens på alle spørgsmål i prøven.

Er det i orden, at tolken både fik en fængselsstraf og blev fyret? Hvad mener du om, at det kan lade sig gøre at snyde til sådan en prøve?

TV 2
Tags: 
Se debatter