Derfor ville prins Henrik ikke fejre guldbryllup

Derfor ville prins Henrik ikke fejre guldbryllup

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Da Dronning Margrethe og prins Henrik i lørdags kunne fejre guldbryllup, skete det under private forhold. Mange royale tilhængere blev skuffet, da de fik af vide, at festlighederne skulle finde sted bag lukkede døre. Regentparret besluttede tidligere på året, at guldbrylluppet skulle finde sted til søs - på skibet Dannebrog.

Men den private fejring var ikke Dronning Margrethes beslutning. Historiker og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen er overbevist om, at det var prins Henrik der traf beslutningen.

”Når prins Henrik ikke vil fejre noget så stort som et guldbryllup med den danske befolkning, er det sandsynligt, at der aldrig kommer en anledning for danskerne til at hylde parret sammen,” fortæller Sebastian Olden-Jørgensen til Se og hør.

LÆS OGSÅ: Regentparret løfter sløret for guldbryllup

Dronning Margrethe har tidligere understreget, at traditioner betyder utrolig meget for hende, hvilket hun blandt andet har givet udtryk for i forbindelse med afgivelsen af regeringsmagten.

Regentparrets sølvbryllup for 25 år siden blev også holdt under helt andre forhold, her fik offentligheden lov til at følge den helt store kærlighedsfest på tæt hold.

Men 50 års ægteskab fik ikke samme fejring, og det vurderes på ingen måde at være efter ønske fra Dronningen.

Tror du, at det var Prins Henriks beslutning at holde Guldbrylluppet under private forhold?

Se og hør
 
Tags: