Det danske sprog er i forfald

Det danske sprog er i forfald

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Alle tabuer i det danske sprog er efterhånden forsvundet, mener professor og formand for Dansk Sprognævn, Jørgen Lund.

Udtalelsen understøttes af et kig på nogle af den seneste uges nyheder, hvor DR eksempelvis præsenterede sin nye X Factor-vært med overskriften ’X Factor-job tog røven på Sofie Linde’, mens det danske sommervejr forleden blev omtalt som ’møgvejr’ i et Ritzau-telegram.

Brancheorganisationen Landbrug og Fødevarer markedsfører sig også med atypiske fraser for at nå frem til de mange tusinde mennesker, der lige nu besøger Roskilde Festival. Organisationen har eksempelvis lanceret en kampagne, der blandt andet lyder: "Det bliver en pissegod Roskilde Festival. Også for markerne".

LÆS OGSÅ: Hylende morsomt: Det tænker andre om os

”Det er klart, at det kan virke stødende på nogle, når man bruger ordet ’pis’. Men når målgruppen er 130.000 fulde koncertgæster, bliver man nødt til at være frisk i tonen for at slippe gennem lydmuren til dem,” forklarer Landbrug og Fødevarers brandingchef, Lisbeth Olsgaard, til Kristeligt Dagblad.

Hun forklarer desuden, at organisationen har lavet en landsdækkende tv-reklame, hvor forfatteren Jørgen Leth taler om at lave ’pis om til pilsner’.

Er sprogbruget for groft til din smag? Hvorfor tror du, at en sådan udvikling af det danske sprog har fundet sted?

Jyllands-Posten
Se debatter