Det er ikke normalt at kysse

Det er ikke normalt at kysse

image title: 
Foto: Pixabay
Amerikanske forskere har undersøgt 168 kulturer i forskellige lande over hele verden og resultatet er, at romantiske eller seksuelle kys kun er normalt i under halvdelen af kulturerne.
 
“Vi blev overraskede over at finde ud af, at det var over halvdelen af kulturerne, der syntes det var mærkeligt at vise intimitet ved kys,” siger en af forskerne bag studiet, Justin Garcia, i en pressemeddelelse.

I nogle kulturer er det faktisk ulækkert at kysse.

“Forskellige kulturer har meget forskellige meninger om kys og kyssets funktion, men også inden for samme kultur kan holdningerne være forskellige,” siger psykolog og forfatter Kristin Spitznogle til forskning.no.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du influenza

I Danmark er det en helt normal ting at kysse, og vi undrer os ikke, når vi ser to mennesker kysse hinanden på gaden. Men det er langt fra sådan i alle kulturer, nogle steder er det nemlig ilde set at kysse offentligt.
 
“Flere steder, blandt andet i Sydøstasien, er det ikke normalt at kysse offentligt. Der er kys en del af privat- og sexlivet. Og selvom de ikke kysser på munden, bruger de stadig munden seksuelt på andre dele af kroppen,” forklarer Sørum.

Forskerne fandt også en sammenhæng imellem kys og samfund. Studiet viste, at jo mere socialt komplekst og inddelt samfundet er, jo mere udbredt er det at kysse.

Garcia kan ikke forklare præcis, hvorfor vi kysser, men det er sandsynligvis biologisk nedarvet. 

Hvordan har du det med kys?

Videnskab.dk
 
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter