Det her SKAL du prøve i København

Det her SKAL du prøve i København

image title: 
Foto: Johan Rosenmunthe/cisternerne.dk
Uanset om du er turist i København, og gerne vil mere end at se Amalienborg og Den Lille Havfrue, eller om du er beboer og ikke ved, hvad sommerferien skal gå med, kan du hente inspiration her.

Besøge Cisternerne - Københavns svar på Paris’ katakomber
Dybt under Søndermarken finder du Cisternerne. Engang forsynede de hele København med drikkevand, men i dag er de enorme underjordiske rum, der vækker minder om både ældgamle katedraler og skumle katakomber, åbent for besøgende. Find mere information på Cisternernes hjemmeside. 

Gå på opdagelse i Botanisk Have
Med sin centrale placering tæt på Nørreport station er Botanisk Have det perfekte tilflugtssted, når du skal have en pause fra byens støj og liv. Haven, hvis historie går tilbage til 1600-tallet, indeholder et utal af forskellige blomster- og plantearter, og uanset om du er botanist, eller bare holder af natur, er haven et besøg værd.

Tage en dukkert ved Svanemøllen Strand
På Østerbro, et stenkast fra Svanemøllen station, finder du Svanemøllen Strand. Omgivet af overdådige villaer og spektakulær arkitektur er den lille strand og den hyggelige promenade det perfekte sted at få en dukkert. Særligt om aftenen, hvor folk i alle aldre tager en aftendukkert fra den lange badebro, er stedet charmerende.

Spise på Stedsans
Placeret i et lille drivhus på Skandinaviens første tagtopfarm finder du den bemærkelsesværdige restaurant, Stedsans. Lavet på lokale råvarer serverer restauranten en overdådig menu af dansk gastronomi og tilhørende vine for 25 gæster, der sidder til bords ved stedets langbord.

Slappe af i Østre Anlæg
Med både rosen- og rhododendronhave, stor legeplads og fornemme grillfaciliteter er Østre Anlæg bestemt et besøg værd. Særligt fordi der er mange københavnere, der ikke har indset havens potentiale, og den derfor ikke er overbefolket. 

Drikke en øl på Brus
København har de senere år oplevet et regulært boom af ølbarer. Mens mange af dem er gode, skiller Brus sig særligt ud. Med øl lavet af to venner, der startede deres ølbryggerkarriere i gymnasietiden, byder Brus på et overdådigt udvalg af kvalitetsøl serveret i hyggeligt omgivelser på Nørrebro. 

Tage på Louisiana
Regnvejrsdage er der som regel mange af i løbet af en dansk sommer, men det er ikke noget at være ærgerlig over, når man kan tage på Louisiana, der er Danmarks vel nok bedst kendte museum.

Drikke et glas vin ved søerne
Søerne er et af Københavns helt store samlingspunkter om sommeren. Pak en taske med en flaske kold hvidvin og lidt snacks, og nyd sommerstemningen med vandudsigt. Særligt rundt om Sankt Jørgens Sø, der ligger ved Planetariet, er der mange hyggeligt spots.

Høre gratis musik på Café Nemoland
I løbet af sommeren byder Café Nemoland på et væld af søndagskoncerter i det fri. I år er det med navne som Rugsted og Kreutzfeldt, Gnags og Saybia på plakaten, og alle koncerterne er gratis, så der er ingen undskyldning for ikke at tage afsted.

Hvad er dit yndlingssted i København?
Tags: