Dette bør du straks slette fra din Facebook-profil

Dette bør du straks slette fra din Facebook-profil

image title: 
Foto: Marcel De Grijs/123rf.com
Næsten to milliarder mennesker har en Facebook-profil, og du er højst sandsynligt en af dem. Men pas på med, hvad du deler på din profil, for selvom nogle oplysninger kan virke harmløse at dele, så er det en god idé at slette disse seks informationer omkring dig selv, hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser.

1: Din fødselsdato
Selvom det kan være rart, når det vælter ind med hilsner på din fødselsdag, kan dine personlige informationer let ende i de forkerte hænder, hvis det er muligt både at få fat i din fødselsdato, dit fulde navn og din adresse. Med sensitive oplysninger som disse, kan man eksempelvis få fat i dine kontooplysninger.

2: Din telefonnummer
Det kan godt være, at du ikke har noget imod, at dine venner kan ringe til dig, men er du interesseret i, at alle og enhver kan kontakte dig over telefonen?

3: Børnebilleder
De fleste er stolte over deres afkom og har lyst til at dele de små vidundere med hele verden. Men der er helt garanteret nogen mennesker derude, som du ikke har lyst til kigger på billeder af dine børn eller børnebørn, så sørg for, at billederne ikke ligger offentligt.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Sådan er danskernes pornovaner

4: Check-in på din hjemmeadresse
Laver du et såkaldt Facebook-check-in, når du er derhjemme, afslører du samtidig din adresse.

5: Oplysninger om din ferie
Vi har vist alle lyst til at fryde os lidt over at skulle på ferie, men når du fortæller omverdenen hvor og hvornår du skal på ferie efterlader du dit hjem sårbart overfor indbrudstyve, som kan bryde ind i dit hjem uden frygt for, at du træder ind af døren imens.

6: Billeder af dit boarding pass
Det kan især være fristende at dele et billede af sin flybillet, når der står en eksotisk destination på, men QR-koden på billetten afslører en masse private oplysninger, som du højst sandsynligt ikke vil ud med. Koderne på et boarding pass kan eksempelvis fortælle uvedkommende om dine fremtidige rejseplaner, og de kan logge ind på din bonuskonto.

Tænker du over, hvad du deler på din Facebook-profil?

BT
 
Tags: 
Nøgleord: