Dette barn er familiens favorit

Dette barn er familiens favorit

image title: 
Foto: Igor Yaruta//123rf.com
Et nyt studie viser, at 74 % af mødre og 70 % af fædre har et yndlingsbarn - de afslørede dog ikke, hvilket barn, der var favoritten. Ifølge børnene hælder de mest til, at det er den ældste, der er højst elsket.
 
Dette skriver det britiske nyhedsmedie The Telegraph, og referer til studiet udgivet af Journal of Family Psychology.
 
I undersøgelsen udspurgte de teenager-søskendepar om, hvordan de følte deres forældre behandlede dem.
 
Professor, Katherine Conger, der var med til at udføre undersøgelsen, regnede med, at det ville være de ældre børn, der ville føle sig hårdest behandlet sammenlignet med sine yngre søskende. Derudover er også den populære myte om, at det er det yngste barn, der er favoritten.
 
LÆS OGSÅ: Døende barnebarn fik pilot til at vende om 

Efter undersøgelsens afslutning fik forskerne sig en overraskelse, da det viste sig nemlig at forholde sig lige omvendt end, hvad de havde forventet.
 
Efter at have undersøgt 284 familier fandt man ud af, at de ældste mente, at deres bedrifter betød mere for forældrene end deres yngre søskendes. De yngre søskende svarede, at deres selvtillid blev ødelagt, fordi deres ældre søskende modtog favoriseret behandling.
 
”Jeg var lidt overrasket over resultatet. Vores hypotese var, at de ældre og tidligere fødte børn ville være mere påvirket af forældrenes forskelsbehandling af børnene, alene fordi de er det ældste barn i familien,” siger Katherine Conger.
 
Hvilket barn er du i søskendeflokken, og har du nogensinde oplevet forskelsbehandling?
 

The Telegraph