Dette betyder det hvide, når du tilbereder laks

Dette betyder det hvide, når du tilbereder laks

image title: 
Foto: rafalstachura/123rf.com
Hvis du spiser laks, kender du det helt sikkert. Du har købt et lækkert, rent stykke laks ved fiskemanden eller i det lokale supermarked, men efter en tur i ovnen ser det før så indbydende stykke fisk ikke længere så appetitligt ud.

Nu løber der nemlig pludselig noget hvidt snask ud af laksen, der bestemt ikke ser særlig lækkert ud. Og det kan der da godt være noget om, men det er helt ufarligt og ikke mindst naturligt, skriver VG.no.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Metalstykker fundet i kager fra Coop

Det norske medie har forhørt sig hos Turid Mørkøre, der er seniorforsker indenfor madkvalitet ved fisk hos det norske madforskningsinstitut NOFIMA.

”Hvis du ser på et stykke laks, kan du se, at fileten er delt i røde og hvide muskelsekvenser. Det hvide er mest fedt og lidt bindevæv. Hvis du varmer fisken op, begynder bindevævsstrukturen, som holder på fedtet og proteinet at smelte, og så frigøres fedtet og proteinet i form af den hvide substans,” siger Turid Mørkøre.

Ifølge en artikel i Huffington Post kaldes substansen albumin, og du kan sagtens fjerne det, selvom det kun skulle være af æstetiske grunde.  

”Det er bare om at spise det hvide også, men hvis du ikke bryder dig om at se på det, kan du skylle det af eller skrabe det væk med en kniv,” siger Turid Mørkøre.

Skraber du det hvide stads væk?

BT
Tags: 
Nøgleord: