Dette er vigtigt, hvis du har brug for et forbrugslån

Dette er vigtigt, hvis du har brug for et forbrugslån

Det kan ske for os alle, at økonomien strammer lidt til. Det betyder ikke nødvendigvis, at vi er dårlige til at styre vores økonomi, og der kan være mange forskellige årsager til, at der pludselig mangler penge på kontoen. Det kan eksempelvis skyldes en stor mængde uforudsete udgifter, hvor den ellers opsparede buffer hertil simpelthen ikke kunne række længere.
I disse tilfælde kan det være nødvendigt at ty til et lån, selvom det ofte er noget, vi helst vil undgå. Der er dog ingen skam i at være nødt til at låne penge, så vi kan få mad på bordet.

Flere veje til et lån

Der findes flere forskellige måder at låne penge på, og den mest klassiske er selvfølgelig et lån i banken. Det er dog ikke altid, at banken vil låne os penge, og samtidig er det også nødvendigt at informere banken om, hvorfor vi har brug for pengene samt hvad pengene skal bruges til. Herefter er det så bankens vurdering, om vi er godkendt til at lån.
Der er også den mulighed at spørge venner eller familie om hjælp, men dette er ofte forbundet med risikoen for at fremstå uansvarlig.
En tredje mulighed er et såkaldt forbrugslån, hvor du ansøger om lånet online og får svar kort tid efter ansøgningen.
Når du vælger at optage et forbrugslån online, så er der en hel del ting, du skal lægge mærke til. Det er nemlig meget nemt at falde i nogle lån, der pludselig bliver meget dyre at tilbagebetale. Her kommer der derfor nogle gode råd, som vi alle bør følge, hvis vi har brug for et online lån.

Det skal du huske, når du låner penge

Der findes mange populære online forbrugslån såsom Bank Norwegian, Lånlet og Profil Lån. Fælles for dem er dog, at de alle er online forbrugslån, hvilket betyder, at det kan blive dyrt, når du skal tilbagebetale disse lån. Når et lån skal optages, skal du derfor være meget opmærksom på de årlige omkostninger i procent, der også er kendt som ÅOP.
Jo lavere ÅOP lånet har, desto billigere bliver det at tilbagebetale lånet. Nogle online forbrugslån har ÅOP oppe på flere hundrede procent, hvilket betyder, at hvis du låner 1.000 kroner, så skal du pludselig betale yderligere et par tusinde kroner om året i omkostninger.
Desuden er det vigtigt, at der altid bliver lagt et klart og fornuftigt budget for tilbagebetalingen af forbrugslånet. Dit budget skal nemlig kunne klare disse ekstra omkostninger, så alle afdrag bliver overholdt. Ellers kommer der nemlig ofte en række omkostninger og gebyrer forbundet med misligholdelse af afdrag. Det er derfor værd at overveje at tilmelde betalingerne til PBS.
Det sidste, der kan være relevant at huske, er, at hvis du samler alle mindre lån i ét større forbrugslån, så kan du som regel spare penge, da de små lån har dyrere omkostninger hvert år.
Tags: