Dette hader danskerne, når de handler

Dette hader danskerne, når de handler

image title: 
Foto: Luca Bertolli/123rf.com
For mange kan det være til stor irritation at foretage de daglige indkøb i det lokale supermarked, og det er der flere grunde til. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Deloitte.

Danskernes største irritationsårsag, når de handler ind, er folk, der efterlader en vare på den forkerte plads, fordi de ombestemmer sig og alligevel ikke vil have den. Som næste punkt på listen finder man folk, der pakker deres varer ned i indkøbsposen, før de betaler, og på tredjepladsen over irritationsmomenter er folk, der springer over i køen.

”Danskere er udstyret med en fænomenal retfærdighedssans. Hvis vi kan se den mindste snert af, at folk gør noget for sig selv, som kommer os andre til ulempe, bliver vi irriterede. Og ofte får folk det også at vide,” siger forbrugerekspert og partner i Deloitte Peter Mølkjær til Søndagsavisen, inden han uddyber:

”Vi bliver lidt egoister og sender måske et irriteret blik, fordi en djævel farer i os. Vi skal blive bedre til at sige pyt og tænke på, at der nok er en grund til, at andre mennesker gør, som de gør.”

LÆS OGSÅ: Nej, isposer skal ikke bruges ved skader                                                                 

Selvom Peter Mølkjær sagtens forstår frustrationen over de nævnte ting, anbefaler han alligevel, at man maner til besindighed, hvis man er typen, der bliver irriteret over andres vaner i supermarkedet:

”Du er nødt til at stille dig selv et simpelt spørgsmål: Kan jeg påvirke det her? Hvis du ikke kan, så glem det. Hvis du begynder at tage ansvar for, at andre lægger varer forkerte steder i butikken eller forsinker køen, så vil du ende som et meget frustreret menneske,” siger han.

Udover de tre førnævnte irritationsgrunde klager danskerne også over folk, der taler i mobiltelefon ved kassen, bladrer aviser igennem og sætter dem tilbage på hylden, trykker på grøntsager og lægger dem tilbage, lader bonnen ligge i kassen eller forsinker køen, fordi de mener, at de er blevet opkrævet en krone eller to for meget.

Hvad finder du mest irriterende, når du handler ind?

MX
Tags: 
Nøgleord: