Dette kan være ulovligt at gøre på Facebook!

Dette kan være ulovligt at gøre på Facebook!

Sponsoreret indhold

Facebook er efterhånden blevet allemandseje, og alle kender vel typen, der har det med at dele stort som småt med sine venner og bekendte på det sociale medie. Men du skal passe på, hvad du deler – det kan nemlig være ulovligt at advare andre på Facebook, hvis du eksempelvis ser en mistænkelig varevogn på villavejen, eller mystiske personer, der opfører sig underligt.

”Hvis man kommer til at videregive oplysninger, som er uberettiget – hvor det viser sig, at det er en bil, der rent faktisk ikke foretager sig noget ulovligt, så kan det efter omstændighederne være strafbart at videregive billeder,” siger Rune Vestergaard, der er politifuldmægtig ved ledelsessekretariatet i Nordjyllands Politi.

LÆS OGSÅ: Går mor til syv over grænsen?

Belinda Wilquin fra Klarup i Nordjylland delte tidligere på sommeren et billede på Facebook for at advare borgerne i byen:

”Jeg kigger ud af mit køkkenvindue og ser en bil, der holder udenfor. Der sidder en kvinde med en blok og kigger på mit hus og min postkasse og skriver nogle ting ned,” siger hun til DR og fortæller samtidig, at hun ikke var klar over, at det kunne få konsekvenser.

”Hvis man er i tvivl om, der foregår noget strafbart, så vil vi hellere, at man ringer til politiet,” opfordrer Rune Vestergaard.

Deler du lignende billeder og opslag på Facebook? Var du klar over, at det kan være strafbart?

dr.dk