Dette skal du bruge din pause på

Dette skal du bruge din pause på

image title: 
Foto: Milan Markovic/123rf.com
Du kender måske følelsen af at have så travlt på jobbet, at der knap er tid til at holde en ordentlig frokostpause. Og når du så endelig holder pause, sidder du med hovedet i skærmen og tjekker Facebook eller mail.

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, er det en god idé at læse videre. At tage de rigtige pauser er nemlig vigtigt, hvis du vil trives på jobbet og ikke mindst præstere efter bedste evne. Du bliver nemlig mere kreativ, får fornyet energi og bliver samlet set mere effektiv, når du giver dig selv lov til at holde pauser på den rigtige måde.

Ideelt set bør du tage 5-10 minutter pause hver halvanden time, også selvom du ikke føler, du har tid. Her kan du med fordel tage en pause fra skærmen ved at kigge ud af vinduet, høre musik eller meditere.

LÆS OGSÅ: 30 timers arbejdsuge afprøvet med succes

Har du et stillesiddende arbejde, er det derimod en god idé at rejse dig fra kontorstolen og bruge din krop, eksempelvis ved at gå en tur eller lave nogle øvelser. Alternativt kan du bruge lidt ekstra tid på fysiske gøremål som at bære kasser i kælderen eller andet, der kan hjælpe dine kolleger.

Det lyder jo alt sammen nemt nok, men det er også lige om at få det gjort. Et godt råd er derfor at alliere sig med en kollega, så I sammen kan holde hinanden op på at få taget de nødvendige pauser. Har du svært ved skemalagte pauser, kan du med fordel stille dit vandglas eller din kaffekop i køkkenet, så du er tvunget til at rejse dig, hver gang du er tørstig.

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du kun gør én ting ad gangen. Lad eksempelvis telefonen blive på skrivebordet, når du går en tur, for det stresser hjernen at gøre flere ting samtidig.  

Får du taget de pauser, du burde, når du er på arbejde?

Woman
Tags: 
Nøgleord: