Dette trick får dig til at drikke mere vin

Dette trick får dig til at drikke mere vin

image title: 
Foto: NejroN/123rf.com
De fleste af os har efterhånden prøvet, at komme til at drikke lidt for meget vin, ikke nødvendigvis for at blive beruset, men så sker det alligevel. Det er, som om det er ude af ens kontrol.

Eksperter fra Cambridge University i USA mener i stedet, at det formodentligt kan skyldes størrelsen på dit vinglas. Det skriver engelske Daily Mail.

Jo større dit glas er, jo mere vin får du indenbords. Sådan lyder forskernes konklusion efter at have testet forskellige vinglas størrelser på uvidende restaurantgæster.

LÆS OGSÅ: Har været arbejdsløs i 26 år: Jeg brækker mig

Testen fungerede sådan, at gæsterne fik hældt den samme mængde vin i forskellige størrelser vinglas, for derefter at se hvor lang tid det tog dem.

Resultatet på testen viste, at der blev købt for godt 10 procent mere vin, de aftner, hvor der var store vinglas (300 ml), i modsætningen til aftenen med normale glas (250 ml).

Årsagen til dette er, ifølge Cambridge forskerne, at vi drikker hurtigere, jo større vores glas er, da hjernen snydes til at tro, at glasset indeholder mere vin, end hvad der egentligt er, hvis glasset er stort.

Har du oplevet, at blive snydt at store vinglas eller lignende?

Søndagsavisen 
Tags: 
Nøgleord: