Dette trick kan styrke dit parforhold

Dette trick kan styrke dit parforhold

image title: 
dolgachov/123rf.com
Penge udløser mange følelser hos os, og hvis vi ikke taler åbent om vores økonomi, så fører det til frustration og irritation, som går ud over forholdet.
 
Mange par er utilfredse med deres økonomi og skændes om penge, det fører til de mange skilsmisser, som er blevet en stigende tendens i dagens Danmark, fortæller besparelses-terapeut Karin Nordlander.
 
Et eksempel på dette er, at den ene i parforholdet styrer mere end den anden, hvad pengene skal bruges til. Det er måske ikke aftalt, men det er bare blevet sådan.

LÆS OGSÅ: Jo, din penislængde betyder faktisk noget
 
Her er de tre bedste tips til, hvordan i får snakket om jeres økonomi og får løst jeres eventuelle problemer:
 
Spar og brug:
Tal om, hvad i synes, pengene skal bruges til. Det er jeres fælles økonomi – ikke den enes eller den andens. Hvordan finder man så balancen? Man kan eksempelvis lave en fælles konto til de løbende udgifter og sammen bestemme, hvor meget der skal spars op hver måned – og så bruge resten hver for sig, som man vil. Snak også følelser! Forsøg at komme til bunds i de følelser, der ligger bag hver jeres adfærd.
 
Økonomisk utryghed:
Økonomisk ulighed er en realitet. Det er derfor vigtigt at være åben og ærlig. Og uanset hvor meget man tjener, er det vigtigt, at begge parter i et forhold får en ligeværdig pensionsopsparing.
 
Luksus kontra budget:
Hvis en striks opdeling ikke er tilfredsstillende, så må personen med de begrænset økonomi sætte dagsordenen for fælles aktiviteter og rejser. Hvis den, der tjener mest, ikke vil det, må vedkommende betale forskellen for den anden – for sin egen skyld. 

Snakker du nogensinde om økonomi med din partner? 

Søndagsavisen
Tags: 
Nøgleord: