DF’er: Gerningsmænd har det bedre end ofre

DF’er: Gerningsmænd har det bedre end ofre

image title: 
Foto: Pixabay
Tønderpigens far, der er dømt for systematisk voldtægt af sin datter gennem flere år, befinder sig i øjeblikket på en udslusningsanstalt i Avedøre. Her har hen det godt. I hvert fald bedre end den datter han gentagne gange har voldtaget. 

Det skrev Tønderpigen i går i et brev til statsminister Helle Thorning-Schmidt. Det har affødt reaktioner hos både Dansk Folkeparti og Offerrådgivningen, og debatten om, hvorvidt gerningsmænd har bedre forhold end deres ofre har dermed blusset op igen.

LÆS OGSÅ: Tønderpigen sendte bønfaldende brev til Thorning 

Liselott Blixt, psykiatriordfører i Dansk Folkeparti, mener, at man i Danmark behandler gerningsmændene bedre end ofrene.

“Vi tager efterhånden mere hensyn til de kriminellle og gerningsmændene. Ofrene får en økonomisk erstatning, men hvad pokker kan de bruge den til,” siger hun. 

Hun peger på, at der er for lidt viden blandt rådgiverne.

“Der er for lidt viden. Nogle af ofrene kommer op til en sagsbehandler, der graver i personernes traumer. Det er alvorligt, for det er kun psykologer, der har den her viden,” siger hun. 

Hos Offerrådgivningen mener man, at der mangler professionel hjælp til ofrene.

“Det er strengt taget kun den frivillige hjælp, som offerrådgivningen giver med frivillige samtaler, men der mangler den professionelle hjælp med eksempelvis advokat-rådgivning og socialrådgivere. Der kan også være brug for en visitering til psykolog eller andet,”  siger Steen Knudsen, formand for Offerrådgivningen, til TV 2 NEWS.

Mener du også, at gerningsmænd bliver behandlet bedre end ofre i Danmark?

TV2

Tags: