DF’s kanonvalg ryster posen

DF’s kanonvalg ryster posen

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
For første gang i mange år oplever Folketinget en fremgang i andelen af medlemmer med arbejderbaggrund.

Det står klart efter det netop overståede folketingsvalg, hvor 18,4 procent af de nyvalgte folketingspolitikere har en baggrund som faglært eller ufaglært arbejder. I den tidligere folketingsgruppe var det tal blot 14 procent.

LÆS OGSÅ: Seere: Dårlig stil, DR!

Stigningen skyldes ikke mindst Dansk Folkepartis fremgang, der er topscorer med 18 arbejdere ud af 37 medlemmer. Efter dem kommer Enhedslisten og Socialdemokraterne med hver seks arbejdere, mens SF, Konservative og Venstre blot kan mønstre én hver.

Radikale, Alternativet og Liberal Alliance har slet ingen arbejdere repræsenteret, og det giver samlet set en total på 33 arbejdere ud af Folketingets 179 medlemmer.

LÆS OGSÅ: Oversigt: Færdig i Folketinget

Selvom det tal er et skridt i den rigtige retning, så er der ifølge Enhedslistens Christian Juhl, som er specialarbejder, stadig lang vej til, at Folketinget afspejler befolkningen:
 
”De mest udsatte grupper i samfundet er ikke særligt godt repræsenteret, og der er jo heller ingen arbejdsløse valgt ind i Folketinget. Men det gode ved, at der nu bliver flere håndværkere og ufaglærte, er, at de typisk har erfaringer med at være arbejdsløse i en kortere eller længere periode,” siger han til Ugebrevet A4.

Mindst 100 af Folketingets medlemmer har titel af cand.polit., cand.jur., cand.theol. eller er i gang med at tage en akademisk uddannelse.

Synes du, at den stigende andel af arbejdere i Folketinget er positiv? Hvordan bør den ideelle fordeling være?

Jyllands-Posten
Tags: